Gaziantep Hayvanat Bahçesi 4 Milyon Ziyaretçi Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Hayvanat Bahçesi 4 Milyon Ziyaretçi Bekliyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi 4 Milyon Ziyaretçi Bekliyor

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Keretli: "Özellikle hafta sonları 10 15 bin ziyaretçi ağırlıyoruz.

22.02.2014 11:30

ZERİN ÖZDİLEK - Havaların ısınmasıyla yoğunluk yaşanan Gaziantep Hayvanat Bahçesinin, bu yıl 4 milyon ziyaretçi hedeflediği bildirildi.

Burç Ormanları'nda bir milyon metrekare alanda kurulu hayvanat bahçesinin ziyaretçi sayısı açıldığı 2001'den bu yana her geçen gün artıyor. İlk yıllarda ortalama 20 bin kişiyi ağırlayan hayvanat bahçesini 2012'de 2 milyon 650 bin, geçen yıl ise 3 milyon kişi ziyaret etti.

Yaklaşık 300 türden 7 bin civarında hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesi, çevre illerin yanı sıra başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Rusya'dan gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep Hayvanat Bahçesinin açıldığı günden itibaren ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Son günlerde havaların ısınması nedeniyle ziyaretçi yoğunluğu yaşandığını dile getiren Keretli, "Özellikle hafta sonları 10-15 bin ziyaretçi ağırlıyoruz. 1,5 ay içerisinde hayvanat bahçesini 150 bin kişi ziyaret etti. Tabi bu yoğunluk bizleri de şevke getiriyor" dedi.

- Filler ile zürafaya eş getirilecek

Keretli, hayvanat bahçesinde gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi vererek, "Gabi" ve "Pili" adlı filler ile "Şakir" adlı zürafaya eş getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Hayvanat bahçesine safari parkı yapılacağını belirten Keretli, ayrıca birçok hayvan türünün daha bahçeye kazandırılacağını kaydetti.

Böylece ziyaretçi sayısının daha da artacağına inandığını dile getiren Keretli, "Ayrıca bahçemize erkek ve dişi olmak üzere beyaz gergedan, erkek jaguar ve mirket getirilecek. Sürüngen evi, flamingo adası, su samuru havuzu, köpek besleme merkezi ve şempanze adası yapılacak" diye konuştu.

Keretli, gerçekleştirecekleri projelerle bu yıl hedefledikleri 4 milyon ziyaretçi hedefine ulaşacaklarını sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep Hayvanat Bahçesi 4 Milyon Ziyaretçi Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement