Ge Başkan Yardımcısı Rice Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ge Başkan Yardımcısı Rice Açıklaması

Ge Başkan Yardımcısı Rice Açıklaması

General Electric (GE) Başkan Yardımcısı John Rice, Türkiye'nin sağlam ekonomik temelleri, büyüme fırsatları ve hükümetin genel sosyal ve ekonomik refahı arttırmak yolundaki kararlı girişimleri sayesinde ana küresel pazarlarımızdan biri olduğunu...

10.01.2013 11:20

General Electric (GE) Başkan Yardımcısı John Rice, Türkiye'nin sağlam ekonomik temelleri, büyüme fırsatları ve hükümetin genel sosyal ve ekonomik refahı arttırmak yolundaki kararlı girişimleri sayesinde ana küresel pazarlarımızdan biri olduğunu kaydetti.

GE Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, GE Başkan Yardımcısı Rice'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarında çeşitli temaslarda bulunduğu belirtilerek, görüşmelerde Türkiye ekonomisindeki yeni gelişmeler, GE'nin Türkiye'deki yatırım planları ve hükümetin 2023 için belirlediği ekonomik büyüme hedefleri doğrultusunda teknolojinin üretim, ihracat ve hizmetlere olan desteğinin güçlendirmesinin konuşulduğu aktarıldı.

Görüşmelerin GE'nin geçen yıl Türkiye için açıkladığı 3 yılda 900 milyon dolarlık yatırım taahhüdünü desteklediğinin ifade edildiği açıklamada, Rice'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Türkiye, sağlam ekonomik temelleri, büyüme fırsatları ve hükümetin genel sosyal ve ekonomik refahı arttırmak yolundaki kararlı girişimleri sayesinde ana küresel pazarlarımızdan biri. Türkiye'nin 2023 vizyonu, ana büyüme alanlarında kamusal ve özel ortaklıkları teşvik ederken, aynı zamanda da istihdam yaratmaya ve insan sermayesini geliştirmeye katkıda bulunan, uluslararası yatırımcı ve şirketler için güçlü bir yol haritası. Geçen yıl ana sektörlerimiz olan havacılık, sağlık, ulaşım ve altyapı geliştirme için açıkladığımız yatırım taahhüdüyle, Türkiye'deki operasyon geçmişimizden hareket etmekteyiz."

Muhabir: Özcan Yıldırım

Yayıncı: Zülal Eser - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ge Başkan Yardımcısı Rice Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement