Geçmişten Günümüze Kadın Başlıkları Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Geçmişten Günümüze Kadın Başlıkları Sergisi Açıldı

Geçmişten Günümüze Kadın Başlıkları Sergisi Açıldı

İnegöl Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği "Geçmişten Günümüze Kadın Başlıkları" isimli fotoğraf sergisi, İnegöl Kent Müzesinde düzenlenen törenle açıldı.

22.11.2012 11:59  Güncelleme: 16:08

Sergi açılışında konuşan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İnegöl Kent Müzesindeki 40. serginin açılışını yaptıklarını belirterek; "Sergiyi, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştiriyoruz. Bursa Olgunlaşma Enstitüsü; sadece eğitim vermiyor, kültürel konularda da faaliyet yapıyor. Enstitü, sürekli araştıran ve gelecek kuşaklara bu bilgileri aktaran bir yapıyı kendisine şiar edinmiş. Enstitü ile daha önce yine Kent Müzemizde, Türk toplumunda çok önemli bir yeri olan Hamam Kültürü Sergisini açmıştık. Önceki sergiden memnun kaldıkları için bu sergide de bizimle çalışmak istediler" dedi.

Sergide 43 fotoğrafın sergileneceğini belirten Şen, "Görücüye çıkan fotoğraflar, özel bir ajans tarafından çekildi. Fotoğraflar; Atatürk Müzesi, Hünkâr Köşkü, Botanik park gibi Bursa'nın değişik tarihi mekânlarında fotoğraflandı. Sergimizde ayrıca; örnek teşkil etmesi için çeşitli dönemlere ait giysi ve kadın başlıkları da 4 manken üzerinde sergilenecek. Sergiyi açmamızdaki temel gaye; kaybolmaya yüz tutmuş ancak kültürümüzün bir parçası olan, şu anda da gündemimizde pek yer tutmayan kültürel geçmiş ve değerlerimizi tekrar anımsamak, gelecek nesillere unutturmamak. Sergimiz; 20–30 Kasım tarihleri arasında 10 gün süre ile açık kalacaktır. Sergimizin oluşmasında emeği geçen ve bizimle bir koleksiyonunu paylaşan Bursa Olgunlaşma Enstitüsü yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Bursa Olgunlaştırma Enstitüsü Giyim Öğretmeni Olcay Ünlü, ise İnegöl Kent Müzesinde ikinci sergilerini açtıklarını belirterek, "Açtığımız sergimizde okulumuzda bulunan 6 tane kreasyonumuzun kadın başlıkları kullanılmıştır. Fotoğraf sergisindeki tüm başlıklarımız okulumuz kreasyonumuzda giysilerin başlarından oluşmuştur. Fotoğraflar Bursa'da tarihi mekânlarda çekilmiştir. Bu serginin üçüncüsünü açıyoruz. Bu sergiyi Bursa'da iki yerde daha sergiledik. Üçüncüsünü de İnegöl'de açıyoruz ve sizlerle böyle ortaklaşa çalışmaktan çok gururluyuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geçmişten Günümüze Kadın Başlıkları Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement