Geleceğin Yazarları Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Yazarları Ödüllendirildi

Geleceğin Yazarları Ödüllendirildi

"istanbul Yazarını Arıyor" başlıklı öykü yarışmasında dereceye giren bugünün minik öğrencileri, geleceğin edebiyatçıları ödüllerini aldı.

28.04.2012 16:20

"istanbul Yazarını Arıyor" başlıklı öykü yarışmasında dereceye giren bugünün minik öğrencileri, geleceğin edebiyatçıları ödüllerini aldı.

Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin Doğan Egmont Yayıncılık ve Yapımcılık AŞ işbirliğinde edebiyata ilgi duyan bir nesil yetişmesi ve gelecekte Türk ve dünya edebiyatına yeni yazarlar kazandırılması amacıyla dördüncüsü düzenlenen öykü yarışmasının finalistleri İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'ın da katıldığı törenle ödüllerine kavuştu.

Trump Towers Mall'da gerçekleştirilen, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Doğan Egmont yetkilileri ile ailelerin katıldığı ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, minik öğrencilerin yazarlığa ilk adımlarını atmalarında yardımcı olan öğretmenleri ve ailelerine teşekkür ederek "İstanbul Yazarını Arıyor" çok kıymetli bir proje. Biz milli eğitim olarak bunu destekliyoruz. Bu tür organizasyonların yanı sıra İstanbul'un 39 ilçesindeki ilköğretim okullarında biri çağdaş biri klasik olmak üzere iki yazarımızın kitaplarını okutuyoruz. Daha sonra çağdaş yazarlarla öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Yazarlar ve öğrencilerimiz bu projeden dolayı çok mutlular" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öykü yarışmasında İlköğretim 1'inci Kategori dalında Yusufcan Şevli, Bilge Naz Yılmaz, Tuana Talay, İlköğretim 2'nci Kategori dalında Elif Ada Sirel, Bilge Akan, Buse Melike Bekdaş, Lise Kategori dalında Nisa Öykü Avaroğlu, İlknur Şaşma ve Samet Yıldırım ödüllerini aldılar. Törende ayrıca ilk 3'e giremeyen finalistlere sertifikaları verildi.

Kazananlara ödüllerinin yanı sıra kendi öykülerinin yer aldığı "Geleceğin Yazarlarından Öyküler" adlı kitapları hediye edildi.

(BB) - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geleceğin Yazarları Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement