Genç Raketler KTK Kortlarında Ter Döktü - Son Dakika
Güncel

Genç Raketler KTK Kortlarında Ter Döktü

Genç Raketler KTK Kortlarında Ter Döktü

Kültürpark Tenis Kulübü'nün (KTK) organize ettiği ve 4 gün süren KTK 8-9-10 Yaş Tenis Turnuvası'nda genç raketler kortlarda kıyasıya mücadele etti.

06.07.2018 14:06

Kültürpark Tenis Kulübü'nde 2-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenen ve ay sonunda bir kez daha yapılacak olan 8-9-10 yaş çocuklar tenis turnuvasına çeşitli kulüplerden genç tenisçiler katıldı. 72 sporcunun ter döktüğü turnuvada geleceğin Marsel İlhan'ları, Çağla Büyükakçay'ları bir üst tura geçebilmek için kortlarda mücadele verdiler. Sıcak havaya rağmen kıran kırana maçlar çıkaran gençtenisçiler, turnuva sonunda madalyalarına kavuştular.

"GELİŞİM İÇİN TURNUVALAR YARARLI"

Kültürpark Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Server Uyaroğlu, tenis turnuvalarının bir sporcunun gelişiminde ve tecrübe kazanmasında büyük önem arz ettiğini söyledi. Özellikle tenise başlama yaşına yakın yaş gruplarında düzenlenen turnuvaların genç tenisçiler için ekstra önemli olduğunu söyleyen Uyaroğlu, "Çocukların maç havasını soluması, yenmenin yanında yenilmeyi de öğrenmesi, hazmetmesi ve bu anlamda hatalarını görmesi, rakiplerinin artı yönlerini fark etmesi ve kendini geliştirmesi gereken alanları tüm açıklığıyla görmesi açısından bu yaş grupları için düzenlenen turnuvalar çok faydalı. Bu anlamda biz de KTK olarak bu turnuvayı düzenleyerek geleceğin Marsel İlhan'ları Çağla Büyükakçay'ları olacak bu gençlere katkı koymayı sürdürüyoruz" dedi.

Ailelerin de bu anlamda yenen veya yenilen çocuklarına yaklaşımlarının önemli olduğunu söyleyen Uyaroğlu, "Çocuklarla beraber aileler de bu anlamda çocuklarının korttaki mücadelelerini kenarda yaşıyorlar. Onlar kazanırken seviniyor, kaybettiklerinde üzülüyor. Ancak teniste kazanmak, kaybetmekten çok kortta mücadele önemlidir. Onlar da bunları görüyor ve öğreniyor. Bu açıdan bu turnuvalar aileler için de yararlı" diye konuştu.

HEPSİ ŞAMPİYON

Turnuva sonunda 9 yaş erkeklerde Kerem Genç ve Yağız Gündoğdu, 9 yaş kızlarda Cerensu Türemişoğlu ve Nehir Say, 10 yaş erkeklerde Bora Kurucu, Can Özmalatyalılar, Kuzey Uğurcan, 10 yaş kızlarda İpek Aydemir, Nevin Nil Özraç, Yağmur Tezcan şampiyon olurken, 8 yaşta turnuvaya katılım gösteren 5 tenisçinin tamamı birinci ilan edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç Raketler KTK Kortlarında Ter Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement