Genç Sporculardan Engellilere Destek - Son Dakika
Güncel

Genç Sporculardan Engellilere Destek

Genç Sporculardan Engellilere Destek

Esenler Belediyesi Spor Kompleksi'nde eğitim alan genç sporcular, Hatice Toptaş'a tekerlekli sandalye hediye etti.

13.04.2012 14:39

Esenler Belediyesi Spor Kompleksi'nde eğitim alan genç sporcular, topladıkları plastik mavi kapakların karşılığında aldıkları tekerlekli sandalyeyi doğuştan bedensel engelli 9 yaşındaki Hatice Toptaş'a tekerlekli sandalye hediye etti.

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve çığ gibi büyüyerek bir sosyal sorumluluk projesine dönüşen mavi kapak kampanyasına bir destek de Esenler Belediyesi Spor Kompleksi öğrencilerinden geldi. "Kapakları topla gel, kalmasın artık engel" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında, Esenler Belediyesi Spor Kompleksi'nde eğitim alan sporcular topladıkları mavi kapaklarla 9 yaşındaki İlköğretim öğrencisi Hatice Toptaş'ı mutlu etti.

Spor Kompleksi'nde Spor Kompleksi Müdürü Ömer Keser'in katılımıyla gerçekleştirilen bir programla genç sporcular, topladıkları 250 kg kapağı teslim ederek karşılığında aldıkları tekerlekli sandalyeyi doğuştan bedensel engelli Toptaş'a hediye etti. Duygusal anların yaşandığı programda kendisine destek olan sporculara teşekkür eden Toptaş, "Çok mutluyum. Beni çok sevindirdiniz" dedi.

Kampanyaya destek vermeye devam

Bugüne kadar yaklaşık 90 ton mavi kapağın toplandığı, 700'ü aşkın tekerlekli sandalyenin de engellilere dağıtıldığı kampanya çerçevesinde hem çevre bilincini geliştirmek hem de engellilere destek olmak istediklerini dile getiren sporcular da sosyal sorumluluk bilinciyle kampanyaya destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Toplanan kapakların geri dönüşüm yoluyla hem ekonomiye kazandırıldığını hem de kapaklar karşılığında engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılandığını vurgulayan sporcular, herkesin bu kampanyaya destek vermesi gerektiğini söyledi.

Programda günün anlamını belirten bir konuşma yapan Esenler Belediyesi Spor Kompleksi Müdürü Ömer Keser de öğretmenlerinin teşvikleriyle 250 kg kapak toplayan sporcuların engelli kardeşlerine yardımcı olmak için mavi kapak kampanyasına destek olduklarını ifade etti. Keser, sporla kardeşlik köprüleri kurmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç Sporculardan Engellilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement