Genç Yazarlar Kervanına Marmaris'ten İkinci Yolcu - Son Dakika
Güncel

Genç Yazarlar Kervanına Marmaris'ten İkinci Yolcu

Genç Yazarlar Kervanına Marmaris\'ten İkinci Yolcu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 14 yaşındaki Beyza Günay, 'Wonder Büyücüleri Zehirli Kılıçö isimli kitabıyla Türkiye'nin en genç yazarları arasında yerini aldı.

27.09.2013 14:57

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 14 yaşındaki Beyza Günay, 'Wonder Büyücüleri Zehirli Kılıçö isimli kitabıyla Türkiye'nin en genç yazarları arasında yerini aldı.

Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Günay, iki yıl önce yazmaya başladığı 388 sayfalık fantastik romanı Wonder Büyücüleri Zehirli Kılıç'ı tamamladı. Genç yazar, sıradışı biur gezegende ve zamanda geçenleri konu alan romanını Marmaris İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıyla tanıttı. 8 yaşında yazmaya başladığını belirten Günay, '6'ıncı sınıftayken okullar arası bir masal yarışması vardı. Katılmayı çok istemiştim. Ama başvuru tarihi geçtiği için katılamamıştım. Yarışma için yazdığım masalı kitap yapmaya karar verdim. O zaman fazla kitap okumadığım için yazdıkların biraz kısıtlı kalmıştı. Zamanla kendimi geliştirip, ukui yıl sonra ulk kitabım olan Wonder Büyücüleri Zehirli Kılıç'ı bitirdim. İlk olarak 500 adet basıldı. Neredeyse tamamı satıldı. Geçtiğimiz günlerde ikinçi baskısı yapıldı. Şu an için sadece yerel kitap evlerinde satışa sunuldu. Ancak ilerleyen günlerde D&R gibi büyük kitapçılarda satışa sunmak için çalışmalarımız sürüyorö dedi.

Genç yazar Günay, kitabın sıradışı bir gezegende ve zamanda geçtiğini belirtip, 'Baş kahramanım olan Elizabeth, ailesiyle yabancı bir gezegende mahsur kalıyor. Gezegen üzerinde yaşayan canlılar da siyah saçlılara karşı ırkçı tavırlarda bulunarak hepsini infaz ediyor. Ama ilerleyen bölümlerde O gezegeni kurtaracak bir kehanetin Elizabethle ilgili olduğunu anlıyorlar. Kitap bu konu çerçevesinde gelişiyorö dedi.

İkinci kitabı içinde hazırlıklarınnı sürdüğünü belirten Günay, 'Şu an taslak halinde bilgisayar ortamına geçirmeye çalıyorum. En kısa sürede bunu da tamamlayıp, piyasaya çıkaracağımö diye konuştu.

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan genç yazarın diğer arkadaşlarına da örnek olmasını isteyip, çeyrek Cumhuriyet altını hediye etti. Konuşmaların ardından Günay, ktabını imzaladı.

Marmaris'te ilk kitabı 'Gölgedeki Işıklarö isimli ilk kitabını yazan Rana Demiriz, en genç yazar olmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genç Yazarlar Kervanına Marmaris'ten İkinci Yolcu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement