Geyikli Baba Türbe ve Camisi Restore Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Geyikli Baba Türbe ve Camisi Restore Ediliyor

Geyikli Baba Türbe ve Camisi Restore Ediliyor

Şahabettin Harput; Bilal Çelik, Mürsel Sarı ve Ömer Çelik ile birlikte tarihi Babasultan Köyünü ziyaret etti.

19.02.2013 15:00

Bursa Valisi Şahabettin Harput; Özel İdare Genel sekreteri Bilal Çelik, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı ve Bursa Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik ile birlikte tarihi Babasultan Köyünü ziyaret etti.

Babasultan köyünde bulunan tarihi Geyiklibaba Camii ve Türbesinde yapılacak olan restorasyon çalışmalarıyla ilgili olarak geldiği köyde, köy muhtarı ve kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Vali Harput, Geyiklibaba türbesini ziyaret ettikten sonra köy kahvesine geçerek köy halkıyla bir süre sohbet etti. Babasultan köyünün sıradan bir köy olmadığını ifade ederek başladığı konuşmasında Vali Harput şunları söyledi. "Buranın manevi büyüğü geyikli baba hazretleri, o sadece bu köyün büyüğü değil aynı zamanda bu bölgenin büyüğü. Geyiklibaba Hazretleri Osmanlının kuruluşunda çok önemli görevler yapmış. Bursa'nın fethinde Orhangazi'yle beraber tekfurun ordularına karşı müridleriyle beraber kahramanca mücadele etmiş. Kalenin fethinde Geyiklibabanın çok büyük hizmetleri var.

Sizler bu zatın ruhaniyeti altındasınız. Onun şemsiyesi altındasınız. Ne mutlu sizlere, bunun kıymetini bilmek lazım, bunun farkında olarak yaşamak lazım. Aynı zamanda da ona sahip çıkmak lazım. Bizler bunun için ilgili müdür arkadaşlarımla beraber buraya geldik. İnşallah buranın en güzel şekilde baştan aşağıya restorasyonunu yapacağız. Buranın ona layık bir yer haline gelmesi lazım. Bu zatlar bizim sigortamız, aynı zamanda bizim tarihimiz ona sahip çıkarsak oda bize sahip çıkar. Onun için burayı muhteşem bir ziyaretgah haline getirerek turizme açacağız. Projesini tamamladık bu sene restorasyona başlayacağız.

Köylerimizi bir bir dolaşarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu köyümüzün de bir kısım ihtiyaçlarını daha önce giderdik. Şimdide Özel idare Genel Sekreterimiz ve Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz burada gerekli çalışmaları yaparak gerekenleri yapacaklar. Benim vatandaşlarımdan istediğim en önemli şey birlik beraberlik halinde sahip değerlere sahip çıkmak. Onun için birlik olacağız. Bizler aynı bayrak altında aynı vatanda yaşıyoruz, üzüntümüz de sevincimizde aynı. Bizi ayıran hiçbir şey olamaz. Bu şekilde aynı zamanda çok çalışarak güçlü olacağız. Herkes elindeki malının kıymetini bilecek, onu çalıştıracak, güce dönüştürecek, o güçle de sesimizi dünyanın her tarafında duyuracağız."

Daha sonra köylülerin isteklerini dinleyen Vali Harput beraberindekilerle birlikte cami ve türbede inceleme yaptıktan sonra Babasultan köyünden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geyikli Baba Türbe ve Camisi Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement