Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika
Güncel

Ghetto'da Bu Hafta

Ghetto\'da Bu Hafta

Ghetto sezon sonuna yaklaşırken yeni sesleri ağırlamaya devam ediyor.

15.05.2012 08:50

Etkinlik: Odylle

Tarih: 16 Mayıs Çarşamba

Konser: 21:30

Ücret: 25 TL – 15 TL (öğrenci)

Odylle

Müzik kariyerine eğitim nedeniyle bulunduğu İstanbul'da devam eden Hollanda'lı müzisyen Fleur Odylle; Bora Bekiroğlu, Emre Kula, Alpar Lü ve Koray Üsgülen ile Odylle grubunu kurdu ve jazzy vokallerin hakim olduğu akılda kalıcı, mutlu melodilerden oluşan ve indie pop'a da yakın duran şarkılarını, ilk albümü 'İstanbul Bana Ne Yaptın'da topladı.

Odylle "havasına bayıldığım, trafiğinden nefret ettiğim, bir türlü bırakamadığım" dediği İstanbul'daki yaratıcı güruhun oldukça uluslararası bir yapıya sahip olduğunu düşünüyor ve müziğiyle bu güruhun bir parçası olmaktan gurur duyduğunu söylüyor.

Kate Nash, Emiliana Torrini, El Perro Del Mar gibi isimlerin caza bürünmüş halini dinleyeceğiniz bu gecede, sadece Odylle'in performansının değil yarattığı atmosferin de büyüsüne kapılacaksınız.

Etkinlik: YORA "Gün Sözleri" Lansman

Tarih: 17 Mayıs Perşembe

Konser: 21:30

Ücret: 20 TL – 15 TL (öğrenci)

YORA 'Gün Sözleri' Lansman

İstanbul indie sahnesinin köklü gruplarından YORA, uzun zamandır beklenen albümleri 'Gün Sözleri'ni GHETTO'da gün ışığına çıkarıyor.

Kurulduğundan beri 'Karşılaşma' (2005) ve 'Bugün' (2008) adında iki EP yayınlayan grup, 2010 yılında dünyaca ünlü müzik sitesi La Blogothèque'in İstanbul'da yaptığı 'Take Away' şovuna katıldı.. Melodik altyapılı müziğini enerjik performansıyla sahneye taşıyacak olan YORA, bu özel lansman gecesinde dinleyicilerine enerjisi her zamankinden daha yüksek bir gece vaadediyor!

Etkinlik: 7 Pink Floydlar ve 2 Prenses & Meat The Beetles

Tarih: 18 Mayıs Cuma

Konser: 22:30

Ücret: 25 TL

7 Pink Floydlar ve 2 Prenses & Meat the Beetles

"Bir Gecede İki Saygı" başlığı altında, önlerini ilikleyerek Pink Floyd söyleyecek olan 7 Pink Floydlar ve 2 Prenses ile 40'a yakın The Beatles klasiğini seslendirecek olan Meat the Beetles aynı sahnede bir araya geliyor. Pink Floyd şarkılarıyla başlayacak olan gece, The Beatles'ın unutulmazlarıyla devam edecek. Pink Floyd ve The Beatles klasiklerinin buluşması GHETTO'da.

Amaçlar Belli

7PF2P, 2006 yılının Eylül ayında 'Saygıyla Pink Floyd Çalmak' amacıyla bir araya geldi.

Çocukluklarından beri The Beatles hayranı olan bir grup müzisyen, çocukluk hayallerini gerçekleştirmek üzere Meat the Beetles grubunu kurdu.

Etkinlik: Gevende

Tarih: 19 Mayıs Cumartesi

Konser: 22:30

Ücret: 30 TL – 20 TL (öğrenci)

Gevende

Gevende, bilinmeyen bir yere yolculuk gibi. Etrafınızda gördüklerinizden bihabersiniz ama bir yandan da bir yerden hatırlıyor hissiyle baş edemiyorsunuz. Başladığınız yeri biliyorsunuz ama sizi nereye götürdüğünü tahmin edemiyorsunuz. Dilini bilmiyorsunuz ama sanki aynı kelimeleri kullanıyorsunuz. Gevende doğaçlama ve dilsiz müzikleriyle ayaklarınızı yerden kesecek.

Vokali diğer enstrümanlar gibi müziğin bir parçası haline getirerek kullanan grup, müziğini psychedelic folk ve folk rock olarak tanımlıyor. Konserlerinde albümlerinde yer alan şarkıların yanı sıra, doğaçlama performanslara da yer veren Gevende'yle bilinmeyene seyahat etmek için GHETTO'ya buyrun.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement