Tahliye Edilen 5 Asker, Şirinyer Askeri Cezaevi'nden Çıktı - Son Dakika
Güncel

Tahliye Edilen 5 Asker, Şirinyer Askeri Cezaevi'nden Çıktı

Tahliye Edilen 5 Asker, Şirinyer Askeri Cezaevi\'nden Çıktı

Gizli bilgi ve belge bulundurma davasında tahliyesine karar verilen 5 muvazzaf asker, Şirinyer Askeri Cezaevi'nden çıktı.

11.04.2014 20:32  Güncelleme: 20:38

"Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında adli kontrol hükümlerinin uygulanması şartıyla tahliyesine karar verilen 5 muvazzaf asker, İzmir Merkez Komutanlığı Şirinyer Askeri Cezaevi'nden tahliye edildi.

Buca ilçesindeki İzmir Merkez Komutanlığı Şirinyer Askeri Cezaevi'nden tahliye edilen muvazzaf askerler Ergül Özkan, Merdin Kışkan, Saygın Özdemir, Sunay Akkaya ve Ümit Topaloğlu, cezaevi önünde bekleyen aileleriyle kavuştu.

AA muhabirine açıklama yapan Saygın Özdemir'in avukatı Tuğba Balkan, savcılık makamının tüm sanıkların tahliye edilmesi yönünde bir mütalaa verdiğini hatırlatarak, buruk bir sevinç içinde olduklarını söyledi.

Tahliye edilen 5 askerin, diğerlerine umut olduğunu belirten Balkan, "Sevindik ama buruk bir sevinç oldu. Bu davanın bütününde temelinin olmadığına yönelik olarak sürekli savunmalar yaptık. Yargı makamına güveniyoruz. Eğer hukuka uygun, savunmalara yönelik bir değerlendirme yapılacaksa ben tüm sanıkların ileride beraat edeceklerine inanıyorum" dedi.

Tahliyesinin ardından çıkışta kendisini bekleyen aile üyelerine sarılan binbaşı Merdin Kışkan da tutuklu kaldığı sürenin iyi geçtiğini belirterek, "Çok şükür, dimdik ayaktayız, devam ediyoruz, direniyoruz. İnşallah hak yerini bulacak" diye konuştu.

Kışkan'ın amcası Ömer Kışkan ise adaletin yerini bulduğunu ifade ederek, "Özellikle annelerinin babalarının çekmiş olduğu eziyetin yanında bu çocukların ufak çocuklarının çektikleri eziyeti de biz gördük. Patlamaya hazırlar ama bir asker çocuğu gibi vakur bir şekilde durdular. Bunların vebalini kimsenin çekmesini istemeyiz. Eğer varsa bu konuda kusuru olanlar mevlamıza havale ediyoruz" ifadelerini kullandı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tahliye Edilen 5 Asker, Şirinyer Askeri Cezaevi'nden Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement