Görkemli Hayatım Filmi - Son Dakika
Güncel

Görkemli Hayatım Filmi

Görkemli Hayatım Filmi

Görkemli Hayatım filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Görkemli Hayatım filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

27.03.2014 12:30

Günlük yaşamın bir çizgi roman için ilginç konular üretebilecek bir ortam olduğunu keşfeden ilk yazarlardan olan Pekar, yerel bir hastanede dosyalama memuru olarak çalışır. İçine hapsolduğu monotonluğu kıran tek anlar, çalışma arkadaşlarıyla yaptığı, müzikten Amerikan kültüründeki çöküşe ve de jelibonların yeni renklerine uzanan çeşitlilikteki konuşmalardır.

Harvey’nin ev yaşantısı ise okumak, yazmak ve caz dinlemekle geçer. Dairesi, binlerce plak ve kitapla doludur. Hafta sonlarını da eski ve ucuz plaklar arayarak geçirir. Harvey, bu gezmelerinden birinde, tebrik kartı çizeri, müziksever Robert Crumb’la tanışır.

Yıllar sonra, Crumb, çizgileriyle ünlü olunca, Harvey’nin aklına, günlük hayatını çizgi romana dönüştürmek gelir. Kendisi, bir çizgi bile çekemediği için ilk romanı Crumb’a çizdirir. 1976’da başlayan bu maceranın ürünü olan ‘American Splendor’ adlı çizgi roman, işçi sınıfının gerçek kaydını tutmaktadır.Harvey için hiçbir konu yazılıp çizilmeyecek kadar sıradan değildir. 1980’lerde gerçek bir külte dönüşen Harvey Pekar'ın ünü, David Letterman şovlarıyla iyice pekişir.

Yönetmen: Robert Pulcini, Shari Springer Berman

Senaryo: Robert Pulcini, Shari Springer Berman, Joyce Brabner , Harvey Pekar

Oyuncular: Josh Hutcherson, Joey Krajcar , Chris Ambrose , Harvey Pekar , Paul Giamatti

Filmin Türü: Biyografi, Komedi, Drama,

Orijinal Adı: American Splendor

Yapımcı Firma: Good Machine

Yapım Yılı: 2003

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 101 dk.

Dağıtıcı Firma: 0

Son Dakika Güncel Görkemli Hayatım Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement