Gülenay'a Destek Artıyor - Son Dakika
Güncel

Gülenay'a Destek Artıyor

Gülenay\'a Destek Artıyor

Yakalandığı kanseri dokuz ay süren bir tedaviyle yenen ancak düğününe iki ay kala hastalığı yeniden ortaya çıkan Gülenay Gürbüz Elmacı'nın sağlığına kavuşması için başlatılan yardım kampanyasına destek artıyor.

09.10.2012 18:54

Yakalandığı kanseri dokuz ay süren bir tedaviyle yenen ancak düğününe iki ay kala hastalığı yeniden ortaya çıkan Gülenay Gürbüz Elmacı'nın sağlığına kavuşması için başlatılan yardım kampanyasına destek artıyor.

Gülenay'ın İzmir'de yaşayan halaları Mualla ve Halime Gürbüz ile öğretmenlerinin sosyal paylaşım sitesi Facebookta açtığı 'Ayın her hali Gülenaydır' adlı kampanyaya destek artarak sürüyor. Açılır açılmaz binlerce insanın ziyaret ettiği ve destek verdiği site sayesinde kan vermeye koşanlar, tedavisi Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hemotoloji-Onkoloji Hastahanesi'nde süren Gülenay'ın kemik iliği nakli olması için adeta seferber oldu.

Gülenay'a nakil olması için uygun donörün bulunmasının şart olduğunu belirten halaları Halime ve Mualla Gürbüz, amaçlarının sadece yeğenleri Gülenay'ın sağlığına kavuşması değil lösemi hastalığına yakalanıp uygun kemik iliği bulunmasını bekleyen binlerce hastanın da şifa bulması olduğunu söyledi. Gülenay'ın İzmir'de okuduğu okulun öğretmenleri de Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastahanesi'ne koşarak kan verdi.

Gülenay'ın İzmir'de yaşayan halası Mualla Gürbüz, kurdukları siteyi ziyaret edenlerin sayısının en son 35 bini aştığını belirterek, " 'Ayın her hali Gülenay'dır' diye bir site kurduk. İstanbul, Ankara, Mersin, Antalya, İzmir gibi birçok kentten destek alıyoruz. Bu pazar günü de Karşıyaka Spor Kulübü destek verecek. Gülenay bir buçuk yıldır bu hastalıkla pençeleşiyor. Daha önce de dokuz ay tedavi gördü. Sağlığına kavuşup, işine döndü. Tabi biz bu olaya çok sevinmiştik ama evlendikten iki gün sonra biz böyle bir olayla yıkıldık. Donör bulmamız şart. Biz istiyoruz ki Gülenay ile birlikte bu hastalığa yakalanmış bütün insanlara faydamız olsun. Ki buradan tüm Türkiye'ye ve dünyaya sesleniyorum. Sadece Gülenay değil tüm Gülenaylar için bu kampanyayı başlattık. Bugüne kadar dört hastaya uygun ilik bulundu. Umarım bizim kızımıza da bulunacak" diye konuştu.

Gülenay'ın diğer halası Halime Gürbüz de, kardeşini doğrulayarak, "Kampanyayı düzenledik ama sadece onun için değil tüm bu durumdaki hastalar için bunu yapıyoruz. Buradan herkese destek vermeleri için çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Öte yandan, Gülenay'a bazı haber sitelerinde uygun kemik iliği bulunduğu şeklindeki haberlerin doğru olmadığını belirten Gülenay'ın halaları Mualla ve Halime Gürbüz, kampanyanın sürdüğünü ve umut içinde beklediklerini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gülenay'a Destek Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement