Bakan Yazıcı Kursiyerlere Sertifikalarını Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Bakan Yazıcı Kursiyerlere Sertifikalarını Dağıttı

Bakan Yazıcı Kursiyerlere Sertifikalarını Dağıttı

Sakarya Hendek Gençlik Merkezinde düzenlenen, işletmelerde Hijyen, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika töreni, Bakan Yazıcı'nın katılımıyla gerçekleşti.

14.10.2013 14:59  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hendek Gençlik Merkezinde, İşletmelerde Hijyen, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Töreni düzenlendi. Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Vali Vekili Hikmet Dinç, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli ve Ali İhsan Yavuz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Adnan Şimşiroğlu, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Ak Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Sakarya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, Oda Başkanları, Daire Müdürleri ve Vatandaşlar katıldı.

Sertifika töreninde Bakan Yazıcı yaptığı konuşmalarında; ' 'Türkiye'de esnaf ve sanatkârların sayısı 1,5 milyonu aştı. Bu arkadaşlarımızın sahip olduğu işletme sayısı daha fazla. Esnafımız, bulundukları bölgelerin emin kişileridir. Bu açıdan esnafımız, toplumumuzun önemli bir kesimi. Bu kesimin, toplumsal yapının güçlenmesine katkı sağladığına herkes inanıyor. Esnafımız sayesinde çok güzel geleneklerimiz oluştu. Sürekli olarak güçlü esnaf, güçlü sanatkâr ve güçlü toplum vurgusu yapıyoruz. İktidar olarak hedeflerimizde ileri demokrasi, büyük ekonomi ve güçlü toplum derken esnafa da büyük görevler düşüyor. Esnaf ve sanatkârımızın 2002'de Halk Bankasından kullandığı kredinin faiz oranı, yüzde 47 civarındaydı, kullanılan kredi miktarı da aynı yıl içinde 150 milyon liraydı. Bugün itibarıyla esnaf ve sanatkârımızın kullandığı kredi miktarını artırdık. İş kurma kredisini 250 bin liraya yükselttik, faizin bir kısmını da biz ödüyoruz. Bu şekilde esnafımızın ödediği faizi azalttık. Artık esnaf ve sanatkârımızın Halk Bankasından kullandığı kredi miktarı 9 milyar lirayı geçmiş durumda. 10 yılda gelinen nokta bu'' diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın konuşmasının ardından Kursiyerlere belgelerini verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakan Yazıcı Kursiyerlere Sertifikalarını Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement