Gümüşhane'de Dört Yıldır Dağlarda Bin 500 Kilometre Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Dört Yıldır Dağlarda Bin 500 Kilometre Yürüdüler

Gümüşhane\'de Dört Yıldır Dağlarda Bin 500 Kilometre Yürüdüler

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi sporcular, derneğin kuruluşundan bugüne kadar dağlarda yaklaşık bin 500 kilometre yürüdü.

02.12.2013 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kulüp üyesi 23 sporcu son olarak Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü beldesinden yine ilçeye bağlı Çambaşı köyüne kadar yaklaşık 12 kilometrelik parkurda düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Güneşli bir havada Söğütlü beldesi çıkışında yürüyüşe başlayan sporcular, orman içerisinden taze yağan ve yer yer kalınlığı 15 santimetreye ulaşan karın üstünden Kanlıboğaz, Çiğdemlik, Çataldere, Büyükçayır, Doğan Yuvası ve Geçit Ağzı bölgelerinden Çambaşı köyüne ulaştı. Köy Muhtarı Mevlüt Zorlu ve köylüler tarafından karşılanan sporcular, Çambaşı Spor Kulübü lokalinde yemek yiyip, köylülerin ikram ettiği çayı içtikten sonra yorgunluklarını atarak parkuru tamamladı.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, orman içerisinde eşsiz kar manzarası ile gerçekleşen yürüyüşü oldukça güzel bir parkurda icra ettiklerini belirterek, “Ormanın içinde daha çok kar üstünde yürüdük. Ama rahatsız etmedi ve yormadı bizi. Hava da çok güzeldi. Güneş olmayan yerler vardı ama genelde iyiydi. Katılım da çok iyiydi. Çambaşı köyünde parkurumuzu sonlandırdık. Burada köy muhtarımız Mevlüt Zorlu başta olmak üzere bizlere üstün misafirperverlik gösteren tüm köy halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

Kulübü 4 yıl önce kurduklarını ve bugüne kadar 100’den fazla yürüyüş düzenlediklerini kaydeden Akbulut, en kısası kış mevsiminde olmak üzere ortalama 15 kilometrelik parkurları hesap ettiklerinde kuruldukları günden bugüne kadar dağlarda yaklaşık bin 500 kilometre yürüdüklerini sözlerine ekledi.

“EVDE OTURMAKTANSA KENDİMİZİ DOĞAYA BIRAKIYORUZ”

Yürüyüşe katılan dört kadın sporcu ise hafta sonunu evde geçirmek yerine kendilerini doğaya bıraktıklarını, bu sayede stresten arınmış, motive olmuş bir şekilde haftaya başladıkları konusunda ortak mesaj verdi. Yürüyüşe katılmak için Kürtün ilçesinden sabah erken saatlerde yaklaşık 150 kilometre yol yaparak Söğütlü beldesine gelen Sevgi Dilberoğlu, “Doğayı seviyorum. Çalışma temposundan sıyrılmak için geliyorum. Doğada yürümek iyi geliyor. Yürüyüşler terapi gibi geliyor. Sonucunda da iyi bir şekilde geri döneceğim” diye konuştu.

Sporcu Kıymet Koyun ise yürüyüş yapmanın evde oturmaktan çok çok daha zevkli olduğunu belirterek, “Gümüşhane’de zaten yapabileceğimiz sosyal faaliyetler kısıtlı. Bizde doğa yürüyüşü yaparak hem arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz, sevdiğimiz insanlarla bir arada oluyoruz, sohbet ediyoruz. Hem stres atıyoruz, hem de spor yapıyoruz. Bende arkadaşlarım gibi bende doğayı ve doğada yürüyüş yapmayı ve fotoğraf çekmeyi seviyorum” şeklinde konuştu.

Torul ilçesinden yürüyüşe katılan Ümmühan Özgür de iki haftada bir düzenlenen etkinliklere sürekli katılmaya çalıştığını hatırlatarak “Fotoğraf çekmeyi de seviyorum. Doğada olmak beni rahatlatıyor. Okul ve iş hayatının stresini burada atıyorum. Ortam harika, bende tadını çıkarıp mutlu oluyorum” ifadelerini kullandı.

RECEP ERGİN

GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Dört Yıldır Dağlarda Bin 500 Kilometre Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement