Gümüşhane'de Garson Bulunamıyor - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Garson Bulunamıyor

Gümüşhane\'de Garson Bulunamıyor

Gümüşhane'de eleman açığı en çok konaklama ve yiyecek sektörlerinde yaşanıyor, işverenler garson, fırın ustası ve satış elemanı bulmakta zorlanıyor Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aşıcı: "Gümüşhane'de sektörlere göre en yüksek açığın konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinde, mesleklere göre ise servis.

16.02.2014 11:30

İBRAHİM ÖZDEMİR - Gümüşhane'de eleman açığı en çok konaklama ve yiyecek sektörlerinde yaşanıyor, işverenler sırasıyla garson, fırın ustası ve satış elemanı bulamakta zorlanıyor.

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çalışma ve İş Kurumu olarak istihdamın artırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesi için birçok faaliyet yürüttüklerini belirtti.

İl genelinde 2011'den itibaren İş Gücü Piyasası Talep Araştırması yaptıklarını ifade eden Aşıcı, "Özellikle bölgeler arası gelişmişlik farkının olduğu ülkemizde yerel ölçekte yapılan bu araştırmanın, iş gücü piyasası ihtiyaçlarının doğru şekilde belirlenmesine ve çözüm önerilerinin gerçekçi şekilde ortaya konmasına olanak sağlayacağı düşünülmektedir" dedi.

Gümüşhane'de geçen yıl yapılan araştırmada 10 ve daha fazla kişi istihdam eden 178 iş yerinden 160'ına ulaşıldığını söyleyen Aşıcı, bu iş yerlerinin yüzde 24'ünün inşaat sektöründe yer aldığını, bu sektörü madencilik ve taş ocakçılığı ile toptan ve perakende ticaretin takip ettiğini söyledi.

Aşıcı, Gümüşhane'de işverenlerin eleman temininde çektikleri güçlükleri sorguladıklarını da ifade ederek, şöyle devam etti:

"İşverenlerimizin yüzde 84,5'i istedikleri beceriye, niteliğe, yüzde 74,2'si iş tecrübesine sahip eleman bulamadığını, yüzde 64,6'sı aradıkları meslekte eleman bulamadığını, yüzde 38,1'i elemanın çalışma ortam ve koşullarını beğenmediğini, yüzde 26,8'i ise elemanın ücreti yeterli bulmadığını belirtmiştir. Gümüşhane'de sektörlere göre en yüksek açığın konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinde, mesleklere göre ise servis elemanı yani garson bulmada olduğunu tespit ettik. Servis elemanını, fırın ustası ve satış elemanı takip ediyor."

-"Kalifiye eleman bulmak zor"

Gümüşhane Belediyesi'nce yaptırılan yeni belediye binasının teras katını kiralayarak lokanta açan Adem Şeker ise işletmeyi açarken servis elemanı, garson bulmakta büyük sıkıntı çektiklerini belirterek, "Gümüşhane'de servis elemanı, garson olsun, kalifiye eleman bulmak çok zor, olanlar da yetersiz kalıyor. Bu yüzden büyük sıkıntı çekiyoruz. İşletme olarak ilimize güzel hizmet sunmak istiyoruz ancak servis elemanı bulamayınca çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. En iyi hizmeti sunmak için işinde profesyonel, kalifiye elaman istiyoruz" ifadelerini kullandı. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Garson Bulunamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement