Güney Afrika'da eğlence mekanı saldırısında 17 ölü, 15 yaralı, 8 şüpheli aranıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Güney Afrika'da eğlence mekanı saldırısında 17 ölü, 15 yaralı, 8 şüpheli aranıyor

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Güney Afrika'nın Gauteng eyaletindeki Wedela'da bir eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Polise göre cumartesi akşamı mekana gelen 8 silahlı şüpheli müşterilere ateş açtı; yaralılar hastaneye kaldırıldı, şüpheliler aranıyor.

JOHANNESBURG, 27 Eylül (Xinhua) -- Güney Afrika'nın Gauteng eyaletindeki bir maden kasabası olan Wedela'da bir eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı.

Güney Afrika Polis Teşkilatı'ndan pazar günü yapılan açıklamaya göre, kimlikleri henüz belirlenemeyen 8 silahlı kişi, cumartesi günü yerel saatle 21.30 sularında West Rand bölgesindeki eğlence mekanına geldi. Şüpheliler önce mekanın dışındaki müşterilere ateş açtı, ardından içeri girerek ateş etmeyi sürdürdü.

Şüphelilerin AK-47 tipi tüfekler ve tabancalar taşıdığı bildirildi. Saldırganların, kaçmadan önce bazı müşterilerin cep telefonlarını aldığı ve kimliği belirlenemeyen iki araçla olay yerinden uzaklaştığı öne sürüldü. Olay sırasında iki araç da ateşe verildi.

Polisin açıklamasına göre, saldırıda 13'ü erkek ve 4'ü kadın olay yerinde yaşamını yitirirken, yaralanan 15 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Gauteng polisi, şüphelilerin yakalanması için dedektifler ile özel ekipleri görevlendirdi. Saldırının nedeni henüz bilinmiyor.

Kaynak: Xinhua

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.