Günün En Utanç Veren Haberi - Son Dakika
Güncel

Günün En Utanç Veren Haberi

Günün En Utanç Veren Haberi

Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında taşa bağlanıp denize atılan bir köpek bulundu.

12.10.2012 10:39  Güncelleme: 11:07

Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında taşa bağlanıp denize atılan bir köpek bulundu. Kaş ilçesinin Fener bölgesinde dalış yapan bir grup tarafından denizin üç metre derinliğinde bulunan bir köpek ölüsü görenleri şoke etti.

Dalış ekibinin lideri Ali Kaan Topuz tarafından bulunan köpeğin iple boynuna taş bağlanarak denize atıldığı ortaya çıktı. Ali Kaan Topuz, "Bu insanlık dışı hareketi kınıyoruz" dedi.

HAYVAN ÖLDÜRENE HAPİS CEZASI GELİYOR

Şu an hali hazırda hayvanları öldürenlere para cezasının dışında bir ceza verilmiyor ancak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yeni tasarısına göre artık bu haberdeki gibi bir suç işleyen adam hapise girmekten kaçamayacak.

RADİKAL DEĞİŞİKLİKLER GELİYOR

Hayvanları Koruma Kanunu'nda radikal değişiklikler geliyor. Artık sokaklarda köpek görmek 'hayal' olacak. Sokak köpekleri 'doğal hayat parklarına' taşınacak. Hayvanını sokağa bırakana 'ceza' verilecek.

Tehlikeli köpeklerin yurda girişi, alım satımı tümden yasaklanırken, bu türlerin melezleri de yasak kapsamına alınacak. Hayvanları işkenceyle öldürene 2 yıla kadar, tecavüz edene 1 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın hazırladığı 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Öngören Yasa Taslağı, Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilerek, TBMM'ye sunuldu. 12 Maddelik Yasa Tasarısında hayvanlara tecavüz edilmesi, tehlikeli köpek ırklarının sahiplenilmesi ve hayvanlara işkence edilerek öldürülmesi gibi suçlar, 'kabahat' kapsamından çıkarılarak; hapis cezası gerektiren suçlara dönüştürülüyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Günün En Utanç Veren Haberi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement