Gürler: Halepçe Katliamı Kara Leke Olarak Tarihe Geçti - Son Dakika
Güncel

Gürler: Halepçe Katliamı Kara Leke Olarak Tarihe Geçti

Gürler: Halepçe Katliamı Kara Leke Olarak Tarihe Geçti

AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Türkan Gürler, halepçe katliamının insanlık tarihine kara leke olarak geçtiğini söyledi.

16.03.2015 19:04  Güncelleme: 19:17

1988 yılında Irak'ta Saddam Hüseyin rejimi tarafından gerçekleştirilen Enfal Harekatı ve Halepçe Katliamı'nın 27. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayan AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Türkan Gürler, katliamda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Saldırının tarihe kara bir leke olarak geçtiğini kaydeden Gürler mesajında şunları söyledi:

"16 Mart 1988 günü, Halepçe'nin kimyasal silahlarla saldırıya uğradığı ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği kara bir tarihtir. Bu saldırı sonucunda çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 6 bin 357 kişi katledilmiş, 14 bin 765 kişi ağır yaralanmıştır. Katliamda kullanılan kimyasal silahların etkisi günümüze kadar devam etmiş ve bugüne kadar 40 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 60 binden fazla kişi ise sakat kalmıştır. Katliamda hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet diliyorum"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Gürler: Halepçe Katliamı Kara Leke Olarak Tarihe Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • diyarbakır: halepçenin bir katliam olduğu gerçektir tarih saddamı ve yaverlerini afetmemitir, kuzey ırkataki kürtlere kapılarını açan Rahmetli Özalın yaptıklarının aynısını şu an cumhurbaşkanımız erdoğan mazlum tüm halklara yapmaktadır 0 0 Yanıtla

Advertisement