Gürsel Erol: "11 İlde Deprem Oldu. Elâzığ da O Depremi Yaşadı. Türkiye'de Sanki 10 İlde Deprem Olmuş Gibi Bir Algı Yaratıldı" - Son Dakika
Güncel

Gürsel Erol: "11 İlde Deprem Oldu. Elâzığ da O Depremi Yaşadı. Türkiye'de Sanki 10 İlde Deprem Olmuş Gibi Bir Algı Yaratıldı"

CHP Elâzığ Milletvekili Gürsel Erol, “11 ilde deprem oldu. Elâzığ da o depremi yaşadı. Türkiye’de sanki 10 ilde deprem olmuş gibi bir algı yaratıldı. Yalnızca 10 il afet bölgesi, OHAL bölgesi ilan edildi. Elâzığ ne OHAL bölgesi ne de afet bölgesi kapsamına alındı” açıklamasını yaptı.

10.02.2023 23:37  Güncelleme: 23:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "11 ilde deprem oldu. Elazığ da o depremi yaşadı. Türkiye'de sanki 10 ilde deprem olmuş gibi bir algı yaratıldı. Yalnızca 10 il afet bölgesi, OHAL bölgesi ilan edildi. Elazığ ne OHAL bölgesi ne de afet bölgesi kapsamına alındı" açıklamasını yaptı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, depremlerden etkilenen Elazığ'da, Gazi Caddesi'nde dün açıklama yaptı. Erol, şunları söyledi:

"Elazığ resmen ölü şehir haline gelmiş. Yalnızca Elazığ'ın, Gazi Caddesi'nde değil. Ara sokaklarda da aynı tabloyla karşı karşıyayız. Biz, depremin olduğu günden bu güne kadar Elazığ'ın mücadelesini verirken, Elazığ'ın bu 7269 sayılı Kanun'la sorunlarının çözülemeyeceğini, Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini, Erzincan depreminde olduğu gibi bu kentin ticaretini, sosyal yaşantısını, hak sahipliğini, mülkiyet haklarının korunması için geçici kanun maddelerinin çıkartılması gerektiğini, şehrin yeniden planlamasının gerektiğini, üniversitenin akademik dünyada yer alan Türkiye genelindeki hemşerilerimizin görüşleri düşünceleri alınarak şehrin yeniden yapılanmasını, şehre yeni bir model oluşturulması gerektiğini söylediğimiz zaman bize 'yasa tanımaz, kanun bilmez' sıfatı ve yakıştırmaları yaptılar. Bunu yapanlar kendileri kanunları bilmiyor.

Geldiğimiz noktada Türkiye'de geçtiğimiz günlerde ülkemizde 11 ilde deprem oldu. Elazığ da o depremi yaşadı. Herkes evini barkını terk etti, gitti. Evine giremez oldu, ticaret bitti, esnaf bitti, yaşam bitti ama ne yazık ki Elazığ'da sanki deprem olmamış gibi Türkiye'de sanki 10 ilde deprem olmuş gibi bir algı yaratıldı. Yalnızca 10 il afet bölgesi, OHAL bölgesi ilan edildi.

Elazığ ne OHAL bölgesi ne de afet bölgesi kapsamına alındı. Bunları tabi ki biz gündeme getireceğiz, tabi ki bunlarla ilgili kamuoyu oluşturacağız. Bugün Meclis'te de konuşma yaptım. Elazığ'ın OHAL kapsamında değerlendirilmediğini ama en azından Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledim. Beklentimiz Cumhurbaşkanımızın bu sesimizi duyarak, Elazığ'ımın sesini duyarak… Bu yalnıza benim sesim değil, benim sesim Elazığ'ın sesi… Çünkü ben Elazığ'ın taleplerini, beklentilerini seslendiriyorum; bu Elazığ'ın sesidir.

Buranın bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi, mağduriyetlerin giderilmesi ve buranın da 10 ilde olduğu gibi tanınan bütün statülerin tanınması. Buradan diğer illerde yaşanan depremle ilgili hayatını kaybeden bütün hemşerilerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Gürsel Erol: "11 İlde Deprem Oldu. Elâzığ da O Depremi Yaşadı. Türkiye\'de Sanki 10 İlde Deprem Olmuş Gibi Bir Algı Yaratıldı"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gürsel Erol: '11 İlde Deprem Oldu. Elâzığ da O Depremi Yaşadı. Türkiye'de Sanki 10 İlde Deprem Olmuş Gibi Bir Algı Yaratıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement