EDİRNE (AA) – Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, H1N1 virüsünden korunmanın ilk şartının el hijyeni olduğunu belirtti.
Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, H1N1 virüsünden kaynaklı rahatsızlığı son günlerde artış gösterdiğini söyledi.
Virüsün yayılıma geçtiği günlerde uzaktan selamlaşma yönteminin daha faydalı olacağının altını çizen Tanrıkulu, şunları kaydetti:
"Ellerimizi düzenli yıkarsak ve çevremizdeki hijyeni sağlayabilirsek bu çokta etkili grip formu olmaktan çıkar. Eğer bağışıklık sistem yetersizliği, kronik yetersizliğimiz varsa ve yaşımız ilerlemiş seviyedeyse grip aşısının yapılmasına önem veriyoruz.
Çünkü buradaki virüs vücudu çok etkiliyor. Ama ek bazı sağlık sorunlarımız varsa öldürücü olabiliyor. Gripten korunmanın en önemli unsuru ellerimizin yıkanması ve hijyene dikkat edilmesidir."
Tanrıkulu, soru üzerine H1N1 virüsünün neden olduğu bir ölüm olayının Edirne'de yaşanmadığını kaydetti.
Son Dakika › Güncel › H1n1 Virüsünden Korunmak İçin El Hijyeni Önemli - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?