Habip Yeşiltepe Seçim Sonuçları - Son Dakika
Güncel

Habip Yeşiltepe Seçim Sonuçları

Habip Yeşiltepe Seçim Sonuçları

31 Mart seçimlerinde HDP Bitlis Tatvan belediye başkan adayı olan Habip Yeşiltepe isimli adayın aldığı oy oranı belli oldu.

02.04.2019 15:02

31 Mart seçimlerinde HDP Bitlis Tatvan belediye başkan adayı olan Habip Yeşiltepe isimli adayın aldığı oy oranı belli oldu. Bitlis Tatvan ilçesinde toplam 8 aday ile yarışan Habip Yeşiltepe isimli HDP adayının aldığı oy oranını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Türkiye, 31 Mart'ta belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtarlarını seçmek için sandığa gitti. Partilerin hummalı çalışmaları sonucu sandıklar açıldı ve yerel seçimde adayların aldığı oy oranları belli oldu. Peki 31 Mart 2019 Yerel Seçiminde HDP Bitlis Tatvan adayı Habip Yeşiltepe kimdir? HDP Bitlis Tatvan adayı Habip Yeşiltepe yüzde kaç oy aldı?

Habip Yeşiltepe Oy Oranları ve Seçim Sonuçları

31 Mart yerel seçimlerinde HDP Bitlis Tatvan belediye başkan adayı olarak gösterilen Habip Yeşiltepe Tatvan ilçesinde % 44,74 oranında oy almıştır. Tatvan ilçesinde % 44,74 oranında oy olan Habip Yeşiltepe adlı HDP adayı toplamda 15.310 adet oy sayısına ulaştı.

Habip Yeşiltepe Kimdir?

Habip Yeşiltepe Seçim Sonuçları

Habip Yeşiltepe, 1966 yılında Bitlis'in Mutki ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1992 yılında Mutki'de tutuklanarak 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Mardin, Diyarbakır, İskenderun ve Ermenek cezaevlerinde 9 yıl yattı. Tahliye sonrasi muhasebecilik ve ticaretle uğraşmaya başladı. Mersin Akdeniz BDP İlçe Başkanlığı, il yöneticiliği ve il saymanlığı görevlerinde bulundu. Anadolu Universitesi İktisat Fakültesini bitirdi. 2015 yılındaki seçimlerde 3. sıra milletvekili adayı oldu. Yeşiltepe, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bitlis Tatvan ilçesinde AK Parti, CHP, MHP, DSP, VP adaylarının aldığı oy oranlarını detaylı olarak incelemek istiyorsanız

Son Dakika Güncel Habip Yeşiltepe Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement