Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Hacı Bektaş Veli\'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, ilimle, irfanla, hak ve hukukla, sevgi ve muhabbetle tüm insanlığın ortak değerleri olan Hacı Bektaş Veli'nin tüm nesillere daha iyi öğretilmesi gerektiğini belirtti.

16.08.2016 14:42

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, ilimle, irfanla, hak ve hukukla, sevgi ve muhabbetle tüm insanlığın ortak değerleri olan Hacı Bektaş Veli'nin tüm nesillere daha iyi öğretilmesi gerektiğini belirtti.

Altun, 53. Ulusal, 27. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında yaptığı yazılı açıklamada, Hacı Bektaş Veli'nin felsefesinin tüm insanlığın kurtuluşu için ne kadar büyük bir reçete olduğunun bugün daha iyi görüldüğünü vurguladı.

İslam adına İslam coğrafyasında yaşanan terör, vahşet, ayrımcılık, mezhepçilik, zalimlik ve cehaletlerin herkesi derinden üzdüğünü kaydeden Altun, İslam'ın Anadolu medeniyet değerlerinin, tasavvuf, muhabbet, insan kardeşliği, kadın-erkek eşitliği gibi argümanların dinin ve inançların olmazsa olmaz değerleri olduğunu aktardı.

Bu değerlerin meşalesini tüm dünyaya taşıyan düşünürlerin, Hacı Bektaş Veli, Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal gibi hak dostları olduğunu ifade eden Altun, bu mübarekler ile aynı aşkı paylaşan, ehlibeyt yolunda hizmet veren bütün alimlerin tarihi değerleri olduğunu kaydetti.

Altun, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

"İlimle, irfanla, hak ve hukukla, sevgi ve muhabbetle tüm insanlığın ortak değerleri olan Hacı Bektaş Veli'yi tüm nesillerimize daha iyi öğretmemiz gerekir. Var olan bilgisizliği ve boşluğu kullanan terör örgütleri de olmak üzere karanlık güçler, Hacı Bektaş Veli ismiyle kurdukları kuruluşları kendi emelleri için kullanmışlar ve halen kullanmaktadırlar. 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ sıradan vatandaşları kullanarak, Hacı Bektaş Veli ismiyle kendi karanlık emellerine uygun kuruluşlar oluşturmuşlardır. İnanç doğru bilinirse berekettir. Yanlış bilinirse felakettir. İnançların ideolojileşmesi, siyasallaşması, zalimlerin ve cahillerin inisiyatifinde olması yaşanan bütün felaketlerin ana sebebidir. Çünkü İslam dini ve bütün dinlerin ortak değerleri aynıdır. Bu ortak değerler sevgi, ilim, hak-hukuk, dayanışma, paylaşma, yüksek ahlak, nefsini aşmak ve güzel insan olmaktır."

Fermani Altun, bütün bu değerlere sahip olmanın ana zemininin tasavvuf ve muhabbet olduğunu belirterek, Hacı Bektaş Veli gibi düşünürlerin, tasavvuf ve muhabbetin Anadolu pusulaları olduğunu anlattı.

Altun, "Aynı zamanda Ehlibeytin, Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin de referans gösterdiği hak yolundadırlar.

Bugün yaşadığımız bu olumsuzluklardan kurtulmamız için Hacı Bektaş Velilere daha çok sarılmaya ve doğru öğrenmeye ihtiyacımız vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement