Halit Kıvanç'ın sunuculuk serüveni - Son Dakika
Güncel

Halit Kıvanç'ın sunuculuk serüveni

Halit Kıvanç\'ın sunuculuk serüveni

HALİL ŞAHİN - Duayen sunucu Halit Kıvanç, çocukluğunda konuşmaya erken başladığını, ancak bir süre sonra susunca "nazar değdi" düşüncesiyle kendisine kanarya kafesinden su içirildiğini söyl...

08.12.2013 12:28

HALİL ŞAHİN - Duayen sunucu Halit Kıvanç, çocukluğunda konuşmaya erken başladığını, ancak bir süre sonra susunca "nazar değdi" düşüncesiyle kendisine kanarya kafesinden su içirildiğini söyledi.

Kıvanç, radyoyla tanışması ve spikerlik yıllarıyla ilgili serüvenini AA muhabirine anlattı.

Konuşmaya biraz erken başladığını belirten Kıvanç, bu durumun görenleri şaşırttığını ifade etti. Kıvanç, mahalle sakinlerinin "Nasıl konuştu?" demeye başlamasının ardından iki gün sonra sustuğunu belirterek, "O zaman komşular demişler ki 'nazar değdi', çocuk vaktinden önce konuşmuştu, bak sustu. Nazarı gidermek için hemen komşunun biri gitmiş evindeki kafesi getirmiş, kafesin içinde de kanarya kuşu. Suyu almışlar bana içirmişler ki kanarya gibi ötsün diye. Ben ertesi gün yeniden konuşmaya başlamışım" ifadelerini kullandı.

Oyuncu, karikatürist, gazeteci Altan Erbulak'ın bu hikayeyi şakaya çevirdiğini kaydeden Kıvanç, önce bu durumu anlattığını, ardından da "Şimdi ötmeyen kanaryalara Halit'in suyunu içiriyorlar" diyerek espri yaptığını aktardı.

- "Radyonun içinde adam var sanıyordum"

Halit Kıvanç, radyo ile 3 ya da 4 yaşında karşılaştığını, o dönem oturdukları sokakta iki evin radyosu olduğunu, komşuların radyo dinlemek için o eve gittiğini söyledi.

O yaşlarda radyodan nasıl ses geldiğine anlam veremediğini dile getiren Kıvanç, "(Bunun neresinde adam var da konuşabiliyor) derdim" dedi.

Sonraki yıllarda radyoda sesinin skeçleriyle duyulmaya başladığını hatırlatan Kıvanç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bir radyo programı dinledim, gazetedeki yazımda 'ne güzel program' falan diye geçti. Bunun üzerine dediler ki 'ses tonun falan güzel, radyoya bir şey yap'. Yapamam dedim. Ben skeç yazıyorum, radyoda oynarsanız... Beğendiler. Skeçlerin önünde iç spiker vardı, takdim yapardı. 'Bunu sen kendin konuş' dediler, 'olmaz, ben spiker miyim?' dedim. İkinci skeçte 'ses tonun iyi, dene' dediler, denedik. Bu sefer kendi skeçlerimin önünde takdimi kendim yapmaya başladım. Sonra 'gazetede spor yazıyorsun, konuşma sesin de iyi neden spikerliğe başlamıyorsun?' Öylelikle başladık."

- "Artık projelerimi günlük yapıyorum"

Kıvanç, radyo ile televizyon arasındaki "sıkı bir ayrım" bulunduğunu vurguladı.

Radyoyu dinleyenlerin anlatılanı görmediğine işaret eden Kıvanç, "Radyoda anlatırken bol bol anlatacaksın. Ne kadar ayrıntı verirsen o kadar iyi spikersin" dedi.

Kıvanç, yeni bir projesi olup olmadığına ilişkin soru üzerine "Ufuğa baktığım zaman 90 yaşımı görüyorum, 2-3 senem kaldı. Onun için projeleri günlük yapıyorum" yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halit Kıvanç'ın sunuculuk serüveni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement