Halk Tırmanış ve Kano Keyfi Yaşadı, Kulüp Yetenekleri Keşfetti - Son Dakika
Güncel

Halk Tırmanış ve Kano Keyfi Yaşadı, Kulüp Yetenekleri Keşfetti

Erzurumlu vatandaşlar ve üniversite öğrencileri, Atatürk Üniversitesi Doğa Sporları Kulübünce düzenlenen etkinlikle tırmanma duvarına tırmanıp kano yapmanın keyfine yaşadı.

26.10.2017 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurumlu vatandaşlar ve üniversite öğrencileri, Atatürk Üniversitesi Doğa Sporları Kulübünce düzenlenen etkinlikle tırmanma duvarına tırmanıp kano yapmanın keyfine yaşadı.

Kulübün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, üniversite yerleşkesinde bulunan Türkiye'nin en büyük tırmanma duvarında sporcu olmayan vatandaşlar ve üniversite öğrencileri için program düzenlendi.

Bu çerçevede tırmanma duvarında tırmanış gerçekleştiren vatandaşlar ile öğrenciler, ayna alanda yer alan büyük bir havuzda da kano yaptı.

Büyük çoğunluğu yaşamında ilk kez tırmanma ya da kano yapma imkanı bulan vatandaşlar, heyecanlı anlar yaşadı.

Tırmanış sırasında pofesyonel dağcıların eşlik ettiği katılımcılardan başarılı olanlar, istemeleri halinde kulüp bünyesinde sporcu olabilecek.

Doğa Sporları Kulübü Antrenörü Yunus Emre Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında vatandaşların kano ve tırmanış yapması için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Aktiviteye sadece halkın katılmasını istediklerini belirten Karaca, "Çünkü yetenekli olan vatandaşlarımızı kulübümüze alarak bu sporları devam ettirmelerini istiyoruz." dedi.

Karaca, halkın bu sporu daha rahat yapması için bir takım kolaylıklar sağladıklarını ifade ederek, "İnsanlara faydalı olsun diye profesyonel sporcular eşliğinde Tap Rap tırmanışını yaptırıyoruz. Profesyonel değil halkın rahatlıkla çıkabileceği rotalar yaptık. Çünkü bu sayede insanlar daha yükseklere çıkabiliyor ve o hazzı daha iyi alabiliyor. Sabah başladığımız etkinliğimize yaklaşık 100 kişi geldi. Tırmanışın yanı sıra kanoile de vatandaşlarımızı buluşturduk. Getireceğimiz rafting botumuzla bu sporu da yaptırarak halkımızla buluşturacağız." diye konuştu.

Söz konusu branşları kent genelinde yaygınlaştırmak istediklerini aktaran Karaca, bu sayede insanların bu sporlara olan meraklarını da gidereceklerini anlattı.

Karaca, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin en büyük tırmanma duvarına sahibiz. Bu branşlar Erzurum'da az biliniyor. Biz de insanların kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak için festival tadında etkinliğimizi yapıyoruz. Üç gün sürecek tırmanışın son gününde sadece halkın katılacağı ödüllü yarışma yapacağız. Dördüncü gün ise Cumhuriyet Bayramı anısına Palandöken Dağı'nın zirvesine halkla birlikte alpin yürüyüşü düzenleyeceğiz. Böylece bu sporları halkımıza tanıştırmış olacağız."

Katılımcılardan aynı üniversitenin Kimya Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Oğuzhan Yürük de "İlk defa tırmanma duvarına tırmandım, ilk deneyime göre gayet iyi oldu. Rotaların bazı yerleri ufak olduğu için biraz zorlandım. Bu sporu daha önce çok hafife almıştım." dedi.

Üniversitenin Gastronomi Bölümü öğrencisi Furkan Aksoy ise etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu, zor olmasına rağmen bu sporu yapmak istediğini ifade etti.

Halk Tırmanış ve Kano Keyfi Yaşadı, Kulüp Yetenekleri Keşfetti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Tırmanış ve Kano Keyfi Yaşadı, Kulüp Yetenekleri Keşfetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement