Hamburg'ta Sosyal Konut Yapılması İçin Gösteri Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Hamburg'ta Sosyal Konut Yapılması İçin Gösteri Düzenlendi

Hamburg\'ta Sosyal Konut Yapılması İçin Gösteri Düzenlendi

Hamburg'un Altona semtinde Zeise Sineması'nın arkasındaki otoparka dev bir işhanı yapılması planı semt sakinlerinin tepkisine neden oldu.

15.09.2014 13:07

Hamburg'un Altona semtinde Zeise Sineması'nın arkasındaki otoparka dev bir işhanı yapılması planı semt sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Bu semtte oturan yönetmen Fatih Akın ve oyuncu Nina Petri'nin öncülüğündeki sanatçılar semtin tam merkezindeki Zeise Otoparkı'na işhanının yanı sıra sosyal konutlar da yapılması gerektiğini savundur. Ünlüler, otoparkı satın alan WPP şirketine, "Proje dar gelirliler için konutları da içermeli" çağrısında bulunan bir açık mektubu okudu. Ünlülerin semt sakinleriyle birlikte kurduğu Pro-Wohnen isimli inisiyatif WPP şirketin planlarına karşı bir de yürüyüş düzenledi.

Fatih Akın'ın yurt dışında olduğu için katılamadığı ancak destek mesajı gönderdiği yürüyüşte, kentin gözde semtinde her boş alanın işhanı ve alışveriş merkezine çevrildiği buna karşın konut sorununun giderek büyüdüğüne dikkat çekildi. Göstericiler Hamburg Belediyesi'ni de göreve çağırarak işhanının yanı sıra sosyal konutlar da yapılmazsa projeye izin verilmemesini istedi. - Hamburg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamburg'ta Sosyal Konut Yapılması İçin Gösteri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement