Hasankeyf Orkestrası Her Geçen Gün Daha Fazla İlgi Görüyor - Son Dakika
Güncel

Hasankeyf Orkestrası Her Geçen Gün Daha Fazla İlgi Görüyor

Hasankeyf Orkestrası Her Geçen Gün Daha Fazla İlgi Görüyor

Yaklaşık bir buçuk yıl önce çalışmalarına başlayan Batman Belediyesi Hasankeyf Orkestrası'nın provaları, Edip Solmaz Halk Evi'nde devam ediyor.

16.09.2013 14:35  Güncelleme: 09:15

Provalara katılan Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, orkestra sorumlusu ve Kürt Opera sanatçısı Mizgin Tahir ve orkestra öğrencileri tarafından karşılandı. Orkestranın provalarını izleyen Temel, kısa sürede orkestranın büyük bir mesafe kat ettiğini ve bunun kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, Batman Belediyesi olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu çalışmanın en iyi şekilde sürdürülmesi için gerekli bütün çabayı göstereceklerini söyledi.

'KUTSAL BİR ÇALIŞMA VE AMACINA ULAŞACAKTIR'

Ardından öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Temel, "Belli dönemlerde belli şeyler yaparız ve bunlar geçip gider. Geriye bir şey bırakmaz. Fakat sizin şu anda yürüttüğünüz çalışmalar kesinlikle kalıcı ve çok değerli. Kürt müziği ve orkestrası çerçevesinde yaptıklarınızı kutsal bir faaliyet olarak görüyorum. Bu Kürtler açısından bir ilk ve yepyeni bir heyecan. Batman Belediyesi olarak bu çalışmayı çok önemsiyor ve üzerinde titizlikle duruyoruz. İnanıyorum ki bundan böyle bu orkestra ve bu orkestra kapsamında sürdürülen bu çalışmaların belirlenen hedef ve amacına ulaşacaktır" dedi. Orkestranın geldiği aşama konusunda bilgi veren orkestra çalışanlarından Celal Ekin ise ilk çalışmalardan bu yana bir buçuk yıl geçtiğini belirterek, "Yaklaşık 200'ün üzerinde kişi müracaat etti. Çeşitli görüşme ve mülakatlar yapıldı. Tüm bunların sonucunda belli bir aşamaya gelindi. Ondan sonra Edip Solmaz Halk Evi sadece orkestranın çalışmalarına ayrıldı. İzolasyon, çevre düzenlemeleri yapıldı. Müziğin çalınabilir, dinlenebilir, müzik yapılabilir bir salon, bir ortam haline getirildi. Ondan sonra bir takım sponsorların da katkısıyla enstrümanlar alındı. Şu an yaklaşık 50 kişiyle profesyonel bir çalışma yürütülüyor. Herkes nota okuyor, nota çalıyor, bunların akademik altyapıları var. Onların geliştirilmesine yönelik çalışmalar var. Sürekli provalar alınıyor. Bunun dışında müzikal hazırlıklarımız var. Önümüzdeki günlerde onları da halkımızla paylaşacağız" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hasankeyf Orkestrası Her Geçen Gün Daha Fazla İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement