Hastalığını Yenen İlköğretim Öğrencisinin En Büyük Hayali Doktor Olmak - Son Dakika
Güncel

Hastalığını Yenen İlköğretim Öğrencisinin En Büyük Hayali Doktor Olmak

Hastalığını Yenen İlköğretim Öğrencisinin En Büyük Hayali Doktor Olmak

İlköğretim 2 sınıfta 'kemik erimesi 'hastalığına yakalanan ve hastalığının tedavisi nedeniyle eğitimine zaman zaman ara vermek zorunda kalan 7 sınıf öğrencisi Mürvet Neşe Koç, hastalığını yenerek en büyük hayalini gerçekleştirmek için derslerine...

19.04.2013 09:40

İlköğretim 2 sınıfta 'kemik erimesi 'hastalığına yakalanan ve hastalığının tedavisi nedeniyle eğitimine zaman zaman ara vermek zorunda kalan 7 sınıf öğrencisi Mürvet Neşe Koç, hastalığını yenerek en büyük hayalini gerçekleştirmek için derslerine dört elle sarıldı.

5 yıl önce bacağındaki ağrı şikayetiyle doktora giden ve kemik erimesi teşhisi konan Yokuşdibi İlköğretim Okulu öğrencisi Mürvet Neşe Koç, hastalığının tedavisi için farklı illerdeki hastanelerde günlerce kaldı. Hastanede kaldığı günlerde derslerden geri kalmamak için kitaplarını elinden bırakmayan öğrencinin en büyük hayali ise bir gün doktor olmak.

Yokuşdibi İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Köse, 7 sınıf öğrencisi Mürvet Neşe Koç'un derslerinde başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi. Öğretmenlerle birlikte öğrenciyi telafi dersleri için çalıştırdıklarını belirten Köse, "Öğrencimizi sınavlara yoğun bir şekilde hazırlıyoruz. İlk etapta Devlet Parasız Yatılı Sınavı'na hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencimizin okula gelmediği günlerdeki zaman açığını kapatmak için öğretmenlerimiz teneffüs ve aralarda çalıştırıyor" dedi.

Öğretmeni Pembe Gül Gürsoy, "Öğrencimiz uzun süre aramızda yoktu. Öğretmen arkadaşlarımızla bir program oluşturarak öğrencimize telafi dersleri vermeye başladık. Kendisi başarılı bir öğrenci olduğu için eksikliklerini kısa süre içerisinde tamamladı" diye konuştu.

Sınıf arkadaşı Gözde Özdemir, "Ben arkadaşımla birinci sınıftan beri tanışıyoruz. Aynı sırayı paylaşırken 2 sınıfta rahatsızlandı. Hastanede tedavi görmesinden dolayı eğitiminden uzak kaldı. Sağlığına kavuşmasından dolayı kendisi ve ailesi kadar bizlerde mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Mürvet Neşe Koç, "2 sınıfta okuyorken bacağımdan rahatsız oldum. Tedavi için gittiğim İstanbul'da ameliyat oldum. Orada uzun süren tedavimden dolayı derslerimden geri kaldım. Fakat derslerimden geri kalmamak için bol bol kitap okudum. Şimdi sağlığıma kavuşarak okuluma geri döndüm. Öğretmenlerim ve arkadaşlarım bana sürekli destek oluyor. Okuyup doktor olacağım ve benim durumunda olan birçok insanın sağlığına kavuşması için elimden geleni yapacağım" açıklamasında bulundu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hastalığını Yenen İlköğretim Öğrencisinin En Büyük Hayali Doktor Olmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement