Hava Trafiğini Durduran Neden - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hava Trafiğini Durduran Neden

Hava Trafiğini Durduran Neden
02.12.2012 11:03  Güncelleme: 14:59

Ankara'da Esenboğa Havalimanı santralinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle hava trafiği bir süre durdu.

Esenboğa Havalimanı'nda meydana gelen teknik arıza, uçuşlarda bir süre rötara neden oldu.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Esenboğa Havalimanı'nda kuvvet santralindeki kısa devre, sistemde bir buçuk saat süren arızaya yol açtı. Bu süre içinde uçakların iniş ve kalkışına izin verilmedi.

Problemin giderilmesinin ardından hava trafiği normale döndü.

PİLOTLAR SÜREKLİ BİLGİ ALDI

Esenboğa Havalimanı'nda çıkan teknik arıza ile ilgili olarak pilotlar uzun bir süre Esenboğa Hava Trafik Kontrol Kulesi'nden bilgi aldı.

İşte o konuşmalardan bazıları şöyle:

KULE: Radarlarda arıza söz konusu. Bana verilen bilgiye göre bu nedenle bana verilen bilgiye göre sizi kaldıramayacağız

PİLOT: Geri dönelim mi efendim?

KULE: Sizi tekrar arayacağım.

KULE: Bana verilen bilgiye göre 102 numaralıya gitmeniz söylendi.

PİLOT: Ne kadar bekleme süremiz muhtemelen?

KULE: O konuda herhangibir bilgi alamıyorum.

PİLOT: Bize daha detaylı bilgi verirmisiniz? Uçakta yolcu bekliyor, mesaimiz geceden devam ediyor. Ben detaylı bilgi almak konumundayım sizden. 1 saat sonra mı olur 2 saat sonra mı olur? Aşağı yukarı biliyorlardır bunu.

KULE: Efendim şöyle bir durum var burada. Kuvvet santralinde bir yangın çıktı yangına müdahele edilemiyor. Elektrik sistemleri şu an aküyle çalışıyor. Onun da bitmek üzere olduğu söylendi. Bize kalkış yapılamayacağı söylendi. Bize ne zaman düzeleceği hakkında net bir bilgi yok.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hava Trafiğini Durduran Neden - Son Dakika


Advertisement