Hayrunnisa Gül Üniversiteli Oluyor - Son Dakika
Güncel

Hayrunnisa Gül Üniversiteli Oluyor

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül, üniversiteye yeniden kayıt yaptırdı.

03.12.2014 08:30  Güncelleme: 09:39

Boğaziçi Üniversitesi'nin Harvard Üniversitesi ile birlikte geçen sene başlattığı ileri yaştakiler için üniversite düzeyinde eğitim amaçlayan "İkinci Bahar" programının bu sene önemli bir öğrencisi var.

BAŞÖRTÜSÜ NEDENİYLE OKUYAMAMIŞTI

Başörtüsü nedeniyle üniversite kazandığı halde üniversite okuyamayan ve AİHM'e götürdüğü hukuk mücadelesinden eşi Başbakanlık'tan ayrıldıktan sonra vazgeçen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül, "Güzel Sanatların Gelişimi" ve "Psikoloji" modüllerine kayıt oldu. Gül, Hürriyet'e "İnsan dünyaya sürekli öğrenmek ve kendini geliştirmek için gelir. Öğrenmenin yaşı yoktur" açıklamasını yaptı.

HARVARD SERTİFİKASI ALACAK

Edinilen bilgiye göre Hayrunnisa Gül, 18 Kasım'da başlayan ve haftada iki gün olarak planlanan ders programı için, kendisine yönelik herhangi bir ayrıcalık istemedi, aksine derslere katılımının sağlanmasını talep etti. Üniversiteye korumasıyla giden Gül, 20 kişilik sınıfa yalnız giriyor. Hayrunnisa Gül, Harvard Üniversitesi'nin katkılarıyla, öğrenmenin yaşı olmadığını kanıtlamayı hedefleyen bu programı tamamlarsa hem Boğaziçi hem de küçük oğlu Mehmet Emre Gül'ün mezun olduğu Harvard Üniversitesi'nden sertifika alacak.

Hayrunnisa Gül Üniversiteli Oluyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hayrunnisa Gül Üniversiteli Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Murti: AKP zihniyeti üniversiteli kadınlarla evlen sonra eve kapat 9 11 Yanıtla
  • ipek: Allah zihin açıklığı versin okumak güzel şey vesselam 6 4 Yanıtla
  • treyler: Cumhur baskanimi olacak ne. 3 6 Yanıtla
  • CON: First Lady Hayrünnisa Gül Londra'da gençlerin sorularını yanıtlarken bir gazetecinin ilköğretimde başörtüsü takma eğilimleri konusundaki görüşlerini sorması üzerine şu yanıtı verdi: 'Siz buna inanıyor musunuz? Niye böyle bir şey yapsınlar ki? Cehaletten oluyor. Eğer öyle aileler var ise, biz onlara konuşarak ulaşacağız. Onları eğiteceğiz. Böyle bakmanız lazım. Önyargıyla bakarsak hiçbir sonuca varamayız. Hem niye o yaşta kız çocuğu başını örtsün? Farz olursa örter. O yaşta örtmez. ' BU SÖZLERİNİ ALLAH VE MELEKLERİ DUYDU HESAP VERECEKSİN 3 2 Yanıtla

Advertisement