Hdp Eş Genel Başkanı: El Pençe Durmamızı Bekliyorlar - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Genel Başkanı: El Pençe Durmamızı Bekliyorlar

Hdp Eş Genel Başkanı: El Pençe Durmamızı Bekliyorlar

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Hakkari 1'inci olağan kongresinde konuşan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim barajı korkuları olmadığını belirterek, AK Parti'nin HDP'nin barajı aşmasından korktuğunu öne sürdü.

11.01.2015 16:10

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Hakkari 1'inci olağan kongresinde konuşan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim barajı korkuları olmadığını belirterek, AK Parti'nin HDP'nin barajı aşmasından korktuğunu öne sürdü.

Bir düğün salonunda yapılan kongreye HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP'li ve DBP'li yöneticiler ile partililer katıldı. Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, 21'inci Yüzyıl'da Ortadoğu ve Kürt halkının kendi kaderini direnişle yazdığını söyledi. Yüksekdağ, Kürtler'in geçmişte 4 parçaya bölündüğünü ancak bunun artık son bulacağını anlatırken şöyle dedi:

"Artık Hakkari ile Güney Kürdistanı, Mahmur'la, Kobani'yi, Hakkari ile İstanbul'u birbirine düşman edemeyecekler. AKP hükümeti geride bıraktığımız 12-13 yıl boyunca bütün Türkiye halklarını birbirinden koparmak ve düşmanlaştırmak üzerine siyasetini kurdu. Halkların özgürlüğü adına,barış adına, eşitlik ve adalet adına taş üstüne taş koymadılar."

Bölgede halkın Ak Parti hükümetini sadece asker ve polisten ibaret gördüğünü ileri süren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Siz burada devleti ve AKP hükümetini askerden ve polisten başka bir kılıfta gördünüz mü?" diye sordu. Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Kürdistan topraklarında, Hakkari'de, Cizre'de, Şırnak'da, Roboski'de devlet ve AKP hükümeti sadece askerden, polisten ibarettir. Sadece onların zulmünden, saldırganlığından ibarettir. Bölge halkı devleti ve AKP hükümetini barışın elçisi ve koruyucusu olarak görmedi. Burada AKP hükümeti saldırı, zorbalıktan başka hiç bir şey ifade etmedi. Kürtleri hizaya getirerek onların karşısında el pence durmamızı bekliyorlar. Hiç kusura bakmasınlar. Barış yoksa, özgürlük yoksa asla ve asla bu halk size boyun eğmeyecek. Özgürlük ve adalet yoksa sizin istediğiniz gibi bir barış da olmayacak."

"BARAJ SORUNUMUZ YOK"

HDP'nin yapılacak genel seçimlerde baraj korkusunun olmadığını ifade eden Yüksakdağ, Ak Parti'nin kendilerinden korktuğunu ileri sürdü. HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Hükümetin bir kem sözcüsü var. Oturup kalkıp partimiz hakkında ahkam kesiyor; Yüzde 6-7'yi geçemezmişiz. Ama bizim bildiğimizi bizden daha iyi gördükleri ve bildikleri için korkuyorlar. Çok iyi biliyorlar ki, partimizin baraj diye bir sorunu yoktur. Baraj sorunu onların sorunu, bizim değil. Ama çok iyi bilsinler ki, nekadar korksalar, kortukları gerçek karşılarına gümbür gümbür geliyor. Kendilerini anket şirketi sanmasınlar."

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 4 kardeşin nöbetleşe ayakkabı giyerek okula gittiği haberine de değinen Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"AK Parti Hükümeti'nin sayfalarında temiz sayfa kalmadı. Bir taraftan haklarında red edemedikleri, çürütemedikleri bu kadar ciddi iddialar ve suçlamalar varken, hiç utanmadan Ankara'nın göbeğine saraylar dikiyorlar. Dün gazetelerde bir haber vardı. Hakkari'de 4 çocuklu bir aile var ve o dört çocuklu ailenin 4 çocuğu bir tane ayakkabıyı sırayla giyip okula gidiyorlar. Bu haberi okuyan ve bu sarayı yapan bir iktidar bu haberi duyduğunda utanır mı sizce? Onlar ayakkabı kutularında saklıyorlar dolarları, paraları. Hakkarili çocuklar bir ayakkabıyı nöbetleşe giyiyor. Şimdi soruyorum size o ayakkabı kutularında parayı istif edenler, Hakkari halkı sizi affeder mi? Hakkari halkı sizi bağışlar mı?"

Tek listeyle gidilen seçimde HDP'nin İl Eş Başkanlığına Rahmi Temel ve Zeynep Besi Dara getirildi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Genel Başkanı: El Pençe Durmamızı Bekliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement