Hdp'li Kürkçü: Hdp ve BDP'ye Dönük Saldırılarla İlgili İstihbari Çalışma Yapıldı Mı? - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Kürkçü: Hdp ve BDP'ye Dönük Saldırılarla İlgili İstihbari Çalışma Yapıldı Mı?

Hdp\'li Kürkçü: Hdp ve BDP\'ye Dönük Saldırılarla İlgili İstihbari Çalışma Yapıldı Mı?

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İzmir Dikili'de HDP'nin gerçekleştirdiği aday tanıtım mitingine saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, "HDP ve BDP'ye dönük saldırı ve benzeri olaylarda, saldırının kim veya hangi odaklarca yapıldığına dair bakanlığınız spesifik bir istihbari çalışma yapmış mıdır?

31.01.2014 13:24

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İzmir Dikili'de HDP'nin gerçekleştirdiği aday tanıtım mitingine saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, "HDP ve BDP'ye dönük saldırı ve benzeri olaylarda, saldırının kim veya hangi odaklarca yapıldığına dair bakanlığınız spesifik bir istihbari çalışma yapmış mıdır? Yapmışsa bu çalışmanın sonucu nedir?" diye sordu.

Kürkçü, Ala'nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, "İzmir Dikili'de aday tanıtımının yapıldığı sırada, meydana yakın bir alanda toplanmaya başlayan az sayıda ırkçı grup sloganlar atarak HDP'lileri taciz etmeye başlamıştır. HDP'liler miting boyunca provokasyona gelmeyerek mitinglerini yapmaya devam etmişlerdir. Mitingin dağıldığı sırada ırkçı grup HDP'lilere pet şişe, taş ve sopalarla saldırı gerçekleştirirken alanda bulunan çevik kuvvet polislerinin de olaya müdahale etmedikleri iddia edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Saldırı sonucu yaralanan HDP Dikili Belediye Meclis Üyesi Adayı Mehmet Aktan'ın hastaneye kaldırıldığını vurgulayan Kürkçü, Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti:

"Bir süredir özellikle HDP ve BDP'ye dönük kışkırtma ve saldırılarda artış olduğu gözlenmiş, bu saldırıların seçim dönemi yaklaştıkça artacağına dair kamuoyunda kuşkular artmıştır. Seçim sürecinin her aşamasında, siyasi partiler ve vatandaşlar için demokratik ve güvenlikli bir siyasal çalışma ortamı sağlamak hükümetin sorumluluğundadır. Emniyet güçlerinin seçim çalışmalarının sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi için önlem almaları da Bakanlığınızın sorumluluğundadır.

-Yukarıda anlatılan HDP ve BDP'ye dönük saldırı ve benzeri olaylarda, saldırının kim veya hangi odaklarca yapıldığına dair bakanlığınız spesifik bir istihbari çalışma yapmış mıdır? Yapmışsa bu çalışmanın sonucu nedir?

-Seçim süreci boyunca benzer saldırıların yaşanmaması için Bakanlığınız tarafından alınan önlemler nelerdir?

-Dikili'de meydana gelen olayda gözaltına alınan kişi sayısı kaçtır? Bu kişilerin olayla ilgili adli soruşturmaları hangi aşamadadır?

-Olaya müdahale etmedikleri öne sürülen emniyet görevlileri ile ilgili herhangi bir hukuki/idari işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa işlemin içeriği nedir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hdp'li Kürkçü: Hdp ve BDP'ye Dönük Saldırılarla İlgili İstihbari Çalışma Yapıldı Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement