Hedefler ve Hayaller Olmadan Bir Yere Varamazsınız - Son Dakika
Güncel

Hedefler ve Hayaller Olmadan Bir Yere Varamazsınız

Hedefler ve Hayaller Olmadan Bir Yere Varamazsınız

Konya Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik, "YGS'de Motivasyon ve Başarı" konulu konferans düzenledi.

02.03.2013 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konferansta, "YGS'de Motivasyon ve Başarı" konusunu anlatan Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, öğrencilerin hobilerini meslek haline getirmeleri halinde ömür boyu mutlu olacaklarını kaydetti. Saygın, hedefler ve hayaller olmadan bir yere varılamayacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik, "YGS'de Motivasyon ve Başarı" konulu konferans düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Murat Koru ile çok sayıda öğretmen,öğrenci ve aileleri takip etti.

MESLEK SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Programda, motivasyon ve başarının yolları ile ilgili dikkat çekici notlar aktaran Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, meslek seçiminin önemine vurgu yaptı. Öğrencilere hobilerini meslek haline getirmeleri tavsiyesinde bulunan Saygın, "Seçmiş olduğunuz meslek hobinizse ömür boyu mutlu olacaksınız demektir. Çünkü onunla haşır neşir oluyorsunuz. Ailenizden çok mesleğinize vakit ayırıyorsunuz. Bir mesleği seçerken daha çok dikkat etmek gerekiyor" dedi.

HEDEFİNİZ VE HAYALLERİNİZ OLMALI

Yaptığı araştırmalara göre, Türkiye'deki gençlerin yüzde 97'sinin kesinleşmiş bir hedefi olmadığını kaydeden Saygın, ne istediğini bilen, hedefleri ve hayalleri olan yüzde 3'lük bir grup bulunduğunu ifade etti. Hedefler ve hayallerin son derece önemli olduğunu belirten Saygın, onlar olmadan bir yere varılamayacağını söyledi.

Büyük ilgi gören programda, dikkat konusunun önemine vurgu yapan ve öğrencileri sahneye alarak ilginç sorularla dikkatlerini ölçen Oğuz Saygın, konuşmasını ailenin ve dostluğun önemine dikkat çekerek tamamladı.

Programın sonunda Oğuz Saygın'a teşekkür ederek Hazreti Mevlana'nın öğütlerinden hediye eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gençlerin artık kararlarını daha erken verdiğini ve hedeflerini belirlediğini ifade etti. Gençlerin Konya'nın ve ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, "Eğitim hayıtındaki başarınız Konya'mızın başarısı olacaktır. Gelecekte Konya'mıza ve ülkemize büyük hizmetler vermenizi diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hedefler ve Hayaller Olmadan Bir Yere Varamazsınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement