Hekim-Der: "Hekimler Sağlık Sisteminin Düzenlenmesinde Söz Sahibi Olmalı" - Son Dakika
Güncel

Hekim-Der: "Hekimler Sağlık Sisteminin Düzenlenmesinde Söz Sahibi Olmalı"

Hekim-Der: "Hekimler Sağlık Sisteminin Düzenlenmesinde Söz Sahibi Olmalı"

Hekimler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Dr.

04.04.2013 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hekimler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Dr. İbrahim Ersoy, Hekimler Derneği'nin sivil irade ve düşünceyi temel alan bir kuruluş olduğunu belirterek,"Hekimler sağlık sisteminin düzenlenmesinde söz sahibi olmalıdır" dedi.

Derneğin Basın Sözcüsü Dr. İbrahim Ersoy yaptığı yazılı açıklamada, hekimlik alanında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade ederek şunları kaydetti; "Hekimler Derneği, tüm hekimleri 'hekim' olmaları nedeniyle bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Hekimler Derneğinin çalışmalarını yönlendirecek temel değerler hekimlerin hak, hukuk ve mesleki gelişimidir. Bu anlamda Hekimler Derneğinin kazanımları sadece Hekimler Derneği üyesi hekimlerin değil, tüm hekimlerin kazanımı olacaktır. Hekimlerin görüşü alınmadan sağlık alanında uygulamaya konulan tüm politikalarla sağlık ortamı daha da kötüye gitmektedir. Sağlık politikalarının belirlenme sürecinde, bizzat uygulayıcı konumunda olan hekimlere de danışılması, düşünülenin aksine daha başarılı bir sağlık ortamı oluşturacaktır. Sağlık politikalarını belirleyen iktidar kadar bu politikaların hem muhatabı hem uygulayıcısı olan hekimler de sağlık sistemin düzenlenmesinde söz sahibi olmalıdır."

Öte yandan yapılan açıklamada derneğin kuruluşundan sonra yapılan ilk Genel Kurulu'nda yönetimde yer alacak isimler belirlendi.

Dernekte, Dr. Hikmet Akgül Yönetim Kurulu Başkanı, Dr. Emrah Ceviz Başkan Yardımcısı, Dr. Mehmet Özgür Niflioğlu Genel Sekreter, Dr. Sinan Korukluoğlu Sayman olarak görev yapacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hekim-Der: 'Hekimler Sağlık Sisteminin Düzenlenmesinde Söz Sahibi Olmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement