Heyelan Bölgesinde İnceleme - Son Dakika
Güncel

Heyelan Bölgesinde İnceleme

Heyelan Bölgesinde İnceleme

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Beldesi Gökbel Köyü'ndeki heyelan bölgesine giden Kaymakam Mustafa Gürdal incelemelerde bulundu.

10.02.2012 19:28

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Beldesi Gökbel Köyü'ndeki heyelan bölgesine giden Kaymakam Mustafa Gürdal incelemelerde bulundu. Kaymakam Gürdal, "Heyelan nedeniyle 3 ev zarar görmüş. 13 ev de risk altında, bu evlerde yaşayanları ya konteynıra ya da kiralayacağımız evlere yerleştireceğiz. Hasar tespit çalışmaları sürüyor, kimseyi mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.

Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Beldesi'nin Gökbel Köyü'nde, geçen Salı günü yağmur nedeniyle yumuşayan zeminde meydana gelen heyelanın ardından Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışması başlattı. Bugün bölgeyi ziyaret eden Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, çalışmalar hakkında bilgi alıp evleri zarar gören köylüleri ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Özellikle Kızılcapınar Mahallesi'nde su borularının patlamasına ve yolun kapanmasına neden olan toprak kaymasında üç evde büyük çaplı maddi hasarın oluştuğu belirlendi.

Ayrıca, 13 evde de heyelan riski bulunduğu tespit edildi. Kaymakam Gürdal, "Ekiplerin hasar tespit çalışması bitmek üzere. Sonuçları Ankara'ya göndereceğiz ve gerekli işlemleri yapacağız. Evi zarar gören ve risk altında olan vatandaşlarımızı ya konteynırlara ya da kiraladığımız evlere yerleştireceğiz. Kimse mağdur olmayacak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Heyelan Bölgesinde İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement