Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde, ramazan ayının son teravih namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyenler, izdihama neden oldu. Kutsal emanete yoğun ilgi gösteren vatandaşlardan bazıları baygınlık geçirdi.
GÖZYAŞI DÖKTÜLER
Hilvan Müftülüğü, ramazan ayının son teravih namazının ardından Sakal-ı Şerif'in Eski Camii'nde ziyarete açılacağını duyurdu. Teravih namazı için camiye gelen erkekler, namazın ardından ilahi ve tekbirler eşliğinde cami görevlisinin elinde tuttuğu Sakal-ı Şerif'i öptü. Cami içerisini dolduran yüzlerce kadın ise görevlilerin uyarılarına rağmen birbirini itince ezilme tehlikesi geçirenler ve bayılanlar oldu. Görevlilerin uyarısıyla güçlükle engellenen kadınlar yeşil beze sarılı cam fanus içerisinde gösterilen Sakal-ı Şerif'e bakıp gözyaşı döktü.
"EFENDİMİZ CEMAATİMİZE MİSAFİR OLDU"
Sakal-ı Şerif'in ziyarete açılmasıyla ilgili konuşan Hilvan Müftüsü Mehmet Yaman, "Efendimiz bu gece cami cemaatimize misafir oldu. Cemaatimizin yoğun bir şekilde peygamber sevgisi ve aşkının yaşanması bu gecenin güzelliğine güzellik kattı. Rabbim inşallah peygamber efendimizin ahlakı ile ahlaklanmayı ve nice Ramazan-ı Şerifleri kavuşmayı nasip eder" dedi.
Son Dakika › Güncel › Hilvan'da Sakal-I Şerif İzdihamı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.