Hisarcıklıoğlu, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi'ni Gezdi (2) - Son Dakika
Güncel

Hisarcıklıoğlu, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi'ni Gezdi (2)

Hisarcıklıoğlu, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi\'ni Gezdi (2)

HİSARCIKLIOĞLU KÜTAHYA'DATOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Eskişehir'deki ziyaretlerinin ardından Kütahya'ya geldi.

09.08.2017 18:31

HİSARCIKLIOĞLU KÜTAHYA'DA

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Eskişehir'deki ziyaretlerinin ardından Kütahya'ya geldi. Hisarcıklıoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, toplantının açılış konuşmasında kentin ticaret ve sanayi durumu ile ilgili bilgiler verdi. Güral, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Zafer Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgaz getirilmesi, Kütahya'ya TOBB Üniversitesi kurulması ve serbest bölge konularında destek istedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşmasında Kütahya'nın Anadolu'nun parlayan yıldızı olduğunu söyledi. Sanayi yatırımları konusunda da Kütahya'nın avantajlı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu şöyle dedi:

" İstanbul, Bursa, Kocaeli artık sanayiye doydu taşıyamıyor. Arazi üretemiyor, arazi yok. ya Bursa'daki tarım arazilerini sanayiye çevireceğiz ki gelecekte dünyayı bekleyen kıtlık tehlikesi var. Bu kapsamda da Kütahya en avantajlı illerimizden bir tanesi, cazibe çekim merkezi haline geliyor. Kütahya, porselende zaten bir dünya merkezi. Bunu mütevazilik yapmayın ben bütün dünyayı gezen bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Gerek seramikte, camda porselende dünya markası. Yeni bir açılım daha yapıldı. Otomotivde sanayide piyasaya girmeye başlamışsınız. 8 tane otomotiv yan sanayi şirketler var. Geleceğin yeni yatırım alanlarına açılıyor. Elinizin altında müthiş bir servet var. Allah'ın vergisi termal ve sağlık turizmi açısından müthiş bir potansiyel var. Aksı değiştirmek lazım. En çok yurt dışındaki zenginlere hitap edecek şekilde getirmemiz lazım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hisarcıklıoğlu, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi'ni Gezdi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement