Hoca Ali Rıza Resim Sergisi"nin Açılış Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Hoca Ali Rıza Resim Sergisi"nin Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Hoca Ali Rıza Resim Sergisi"nin Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde, Yapı Kredi Resim Koleksiyonundan "Hoca Ali Rıza Resim Sergisi"nin açılış töreni gerçekleştirildi.

11.01.2012 19:28  Güncelleme: 19:29

11 Ocak - 10 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan serginin açılış törenine; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ercan Eroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Cenani Konağının kültür sanat merkezi olarak Gaziantep'te birçok sanatsever insanın ev sahipliğini yapacağını belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, birçok insanın burada bir şeyler öğreterek, katkı sağlayacağını söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, "Gaziantep Üniversitesi olarak kültür ve sanat kalemine bütçe alabilen, o konuda bir kalem ve kaynak oluşturan Türkiye'deki birkaç üniversiteden biriyiz. Aldığımız bu paraları çok iyi bir şekilde projelendirerek bu tesisin ortaya çıkmasını sağladık. 150 Yıla yakın geçmişi olan böyle bir ev, böyle bir konak Gaziantep'te herkesin gıptayla bakabileceği bir mekan haline geldi" şeklinde konuştu.

Türk resminin önde gelen isimlerinden Hoca Ali Rıza'nın sergisiyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Coşkun, "Serginin açılmasında Yapı Kredi Yayıncılığın çok önemli katkıları var. Gaziantep Üniversitesinin kültür ve sanata verdiği değer açısından son derece önemli bir sergi. Bu güzel Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde Üniversitemizin bu sergiyle buluşması Gaziantep'in kültür ve sanatına katkı olması bakımından çok önemli. Merkezimizi yeni sergilerle süsleyeceğiz.

Böyle usta bir ressamın sergisini Üniversitemize taşıdığı için Yapı Kredi Yayıncılığa teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezini çok beğendiğini belirten Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Kültür Sanattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Veysel Uğurlu, konağın ahşap işlemelerinden yerdeki desenlere kadar her şeyin çok zarif olduğu vurguladı.

Serginin konağa çok yakıştığını ifade eden Uğurlu, Üniversitemizin geçmişe sahip çıkarak konakta birbirinden önemli sergilere yer vermesinin çok güzel bir düşünce olduğunu söyledi.

Hoca Ali Rıza'nın hayatı boyunca bütün resimleri hediye ettiğini hiçbirini satmadığına dikkat çeken Uğurlu, sergide desen ve sulu boyadan oluşan 114 eserin yer aldığını belirtti.

Uğurlu, "Sergilerde genellikle sanatçıların bitmiş işleri sergilenir. Burada yaprak etütleri, kara kalem etütleri, sulu boya etütleri, yarım kalan işleri ve bitmiş işleri, bir yandan da sanatçının görülemeyecek işleri var. Bu nedenle eğitici bir sergi olduğunu düşünüyorum. Aslında bu sanatçının nasıl çalıştığını bize gösteriyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hoca Ali Rıza Resim Sergisi'nin Açılış Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement