Hollanda'da Taht Değişikliği Törenlerinin Maliyeti 7 Milyon Avro Olacak - Son Dakika
Güncel

Hollanda'da Taht Değişikliği Törenlerinin Maliyeti 7 Milyon Avro Olacak

Hollanda\'da Taht Değişikliği Törenlerinin Maliyeti 7 Milyon Avro Olacak

Hollanda'da 30 Nisan'da yapılacak taht değişikliği törenlerinin maliyetinin yaklaşık 7 milyon avro olacağı bildirildi.

27.02.2013 13:17

Hollanda'da 30 Nisan'da yapılacak taht değişikliği törenlerinin maliyetinin yaklaşık 7 milyon avro olacağı bildirildi.

Düzenlediği basın toplantısında törenlere ilişkin bilgi veren Amsterdam Belediye Başkanı Ebebhard van der Laan, gerekli bütçenin temini için devlet ile görüşme halinde olduklarını belirterek, sponsorlar da aradıklarını söyledi.

Paranın büyük kısmının Kraliçe Günü kutlamalarının yanı sıra güvenlik önlemleri için kullanılacağı belirtildi. Törene çok sayıda ülkeden üst düzey ismin katılması bekleniyor.

Resmi törenin yapılacağı Dam Meydanı çevresindeki bazı alanların güvenlik gerekçesiyle kapatılacağını belirten Amsterdam Belediye Başkanı, aşırı yoğunluktan dolayı vatandaşlara töreni televizyondan izlemeleri tavsiyesinde bulundu.

Törenin Amsterdam'da yapılmasının kendileri için onur verici olduğunu kaydeden Van der Laan, Kraliyet Sarayı ve Nieuwe Kerk Kilisesi'ndeki taç giyme törenlerinden sonra yeni Kral ve Kraliçe'nin şehir turu yapacağını söyledi.

Hollanda Kraliçesi Beatrix bir süre önce aldığı ani bir kararla tahtı, 30 Nisan'da kutlanan geleneksel Kraliçe Günü'nde büyük oğlu veliaht Prens Willem Alexander'a devredeceğini açıklamıştı. Prens Willem Alexander başkent Amsterdam'da yapılacak törende Krallık tahtına otururken, eşi Prenses Maxima ise Kraliçe unvanını alacak.

Bu değişiklikle Hollanda'da 123 yıllık bir aradan sonra ilk kez bir kral görev gelirken, Arjantin doğumlu Maxima da ülkenin ilk göçmen kökenli Kraliçesi olacak.

Muhabir: Yasin Yağcı

Yayıncı: Şermin Coşkun - LAHEY

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'da Taht Değişikliği Törenlerinin Maliyeti 7 Milyon Avro Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement