Hollanda Prensi Friso Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hollanda Prensi Friso Anıldı

Hollanda Prensi Friso Anıldı

Basına kapalı gerçekleşen törene kraliyet ailesi üyeleriyle prensin yakın dostları katıldı

02.11.2013 19:02

Hollanda'nın 1,5 yıl komada yaşam mücadelesi verdikten sonra geçen ağustos ayında hayatını kaybeden prensi Johan Friso anıldı.

Prensin ailesiyle ülke içi ve dışından yakın dostlarının katıldığı tören basına kapalı gerçekleşti. Delft kentindeki Oude Kerk Kilisesi'nde düzenlenen törene Kral Willem Alexander, Kraliçe Beatrix, Başbakan Mark Rutte, Birleşmiş Milletler (BM) eski Genel Sekreteri Koffi Annan, U2 Grubu üyesi Bono ile insan hakları savunucusu Başpiskopos Desmond Tutu'nun yanı sıra çok sayıda ülkenin kraliyet ailesi üyeleri katıldı.

Prens Friso, 17 Şubat 2012'de ailesiyle birlikte tatile gittiği Avusturya'da kayak yaparken, çığ altında kalarak ağır yaralanmıştı. Uzun süre çığ altında nefes alamadığı için beyninde hasar oluşan prens, yaklaşık 1,5 yıl komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti.

Kraliçe Beatrix'in ortanca oğlu, iki kız çocuğu sahibi Prens Friso, krallık tahtının iki numaralı varisi olmasına rağmen 2004 yılında, Mabel Wisse Smit isimli bayanla evlenebilmek için bu hakkından feragat etmişti. Prens Friso bu sebeple resmi olarak Kraliyet ailesi üyesi kabul edilmiyordu. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda Prensi Friso Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement