Hrant Dink, Ergen Kilisesi'nde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hrant Dink, Ergen Kilisesi'nde Anıldı

Hrant Dink, Ergen Kilisesi\'nde Anıldı

Hrant Dink, öldürülüşünün 7. yılında Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Geçimli köyünde bulunan tarihi Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

19.01.2014 19:58

Hrant Dink, öldürülüşünün 7. yılında Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Geçimli köyünde bulunan tarihi Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

7 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci-yazar Hrant Dink için Tunceli'nin Hozat ilçesi Geçimli köyünde bulunan tarihi Ermeni Kilisesi'nde anma töreni düzenlendi. Anma programı nedeniyle Hozat ilçe merkezinde bir araya gelen aralarında Belediye Başkanı Cevdet Konak'ın da bulunduğu kalabalık, buradan araçlarla Geçimli köyündeki Ergen Kilisesi'ne gitti. Büyük bölümü yıkılan tarihi kilisede "Hrant İçin Adalet İçin" pankartı açan vatandaşlar, kilisede mumlar yakarak Hrant için dua etti. Grup adına kısa bir açıklama yapan Vedat Aldemir, Hrant Dink'in katilleri cezalarını çekinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Hrant Dink'in kendisini Türkiye ezilen halklarına feda eden bir devrimci olduğunu söyleyen Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak ise, "Hrant, sadece Anadolu'da değil, İstanbul'da değil ya da Avrupa'nın diğer ülkelerinde değil aynı zamanda Dersim halkının da yüreğinde yer almış bir değerimizdi" dedi.

Anma programında Hrant Dink için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hrant Dink, Ergen Kilisesi'nde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement