HSYK'daki Görevlendirmeler - Son Dakika
Güncel

HSYK'daki Görevlendirmeler

HSYK\'daki Görevlendirmeler

Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bekir Bozdağ, HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığına Selim Yıldız'ı tekrar atadı Genel Sekreter Yardımcılıklarına Musa Kanıcı, Müjgan Karyağdı, İbrahim Pektaş, Serdar Mutta ve Erdal Demir, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılıklarına Şaban Kazdal, Kemal Açıkgöz ve Abdülkadir Güngören getirildi.

28.02.2014 17:39

Adalet Bakanı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanı Bekir Bozdağ, HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığına Selim Yıldız'ı tekrar atadı.

HSYK'nın yapısını değiştiren 6524 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun dün akşam Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, mevcut Genel Sekreter Muzaffer Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları Neslihan Ekinci, Engin Durnagöl, Bülent Albayrak, Havva Bağlı Gürgen ile Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız, başkan yardımcıları İlhan Önkal ve Adem Kartal'ın kuruldaki görevleri sona erdi.

Bakan Bozdağ, kurula 5 genel sekreter yardımcısı ile teftiş kurulu başkanı ve 3 başkan yardımcısının atamasını yaptı. Buna göre, HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız'ı tekrar bu göreve getirdi.

Genel Sekreter Yardımcılıklarına, birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcılar arasından Musa Kanıcı, Müjgan Karyağdı, İbrahim Pektaş, Serdar Mutta ve Erdal Demir, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılıklarına Şaban Kazdal, Kemal Açıkgöz ve Abdülkadir Güngören getirildi.

HSYK genel sekreterliği için genel kurul, 10 gün içinde adaylarını belirleyecek ve HSYK başkanı, sonraki 3 gün içinde bu adaylar arasından genel sekreteri atayacak.

Görevi sona eren personel

HSYK'da görevleri sona eren tetkik hakimleri yerine, hakimlik ve savcılıkta fiilen en az 5 yıl görev yapmış ve üstün başarıyla kurul hizmetlerinde yararlı olacağı anlaşılanlar arasından birinci daire tarafından teklif edilen adaylar arasından genel kurulca geçici veya sürekli çalıştırılmak üzere atama yapılacak. Kurul personeli naklen veya açıktan atama yoluyla atanacak. Naklen atamalar HSYK başkanı tarafından yapılacak.

Görevi sona eren kurul başmüfettişleri yerine de teftiş kurulunda fiilen 5 yılını doldurmuş, birinci sınıfa ayrılmış ve birinci sınıfa ayrılma niteliklerini yitirmemiş müfettişler arasından, kıdem sırasına göre genel kurul tarafından atama yapılacak. Kurul müfettişleri, birinci dairenin teklif edeceği adaylar içinden genel kurul tarafından atanacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HSYK'daki Görevlendirmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement