Hürriyet Treni Konya'da Coşkuyla Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Hürriyet Treni Konya'da Coşkuyla Karşılandı

Hürriyet Treni Konya\'da Coşkuyla Karşılandı

Hürriyet Gazetesi ile TCDD'nin organizasyonuyla 10 Mayıs'ta Ankara'dan yola çıkan Hürriyet Hakkımızdır Treni, bugün Konya Garı'nda coşkuyla karşılandı.

29.05.2011 13:35

Hürriyet Gazetesi ile TCDD'nin organizasyonuyla 10 Mayıs'ta Ankara'dan yola çıkan Hürriyet Hakkımızdır Treni, bugün Konya Garı'nda coşkuyla karşılandı.

Saat 10. 00'da istasyona giren Hürriyet Hakkımızdır Treni'ni, seçim bölgesi Konya'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülmelih Ötegen, Ak Parti Milletvekili Kerim Özkul, Konya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, MHP Konya 4'üncü sıra milletvekili adayı Zuhal Ekici, CHP il yönetim kurulu üyeleri de ziyaret etti. Bakan Davutoğlu ve diğer konuklar Hürriyet yazarları Yalçın Doğan, Emel Armutçu ve Sadi Özdemir ile sohbet etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hedeflerinin 2023'de Türkiye'nin dünyada ilk 10 ekonomisi arasında yer almak olduğunu söyledi. Bunun için de sadece Türkiye için değil, geniş bir havzayı ele alarak ekonomik projeler geliştiriulmesi gerektiğini kaydeden Davutoğlu, "Sınırları, limanları kullanmalıyız. Sınır komşularımızın ekonomilerinide bizim makro ekonomi planına dahil edersek ilk 10'da yer alabiliriz" dedi. Afrika'ya açılım yaptıklarında tepki çektiklerini dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Biz Afrika'ya açıldığımızda farklı söylemler ortaya atıldı. Ama şu an küresel krizden etkilenmedik. Çünkü Avrupa'daki ticari hacmimizi azaltıp, diğer bölgelerde yükselttik. Böylelikle dengede tuttuk. Komşularımızda ya da Afrika'da ekonomik bir sorun olduğunda oradan da etkilenmeyiz. Niye? Avrupa ile ticaretimiz sürüyor. Bu yüzden de dün gece müsteşarımla toplantı yaptım. Kamerun ve Malavi'de büyükelçilikler kurulmasını söyledim. Oradaki büyükelçiler ilk etapda bize 5 milyon daha sonra yıllık 2 milyona mal olacak ama orada bir işadamımız 10 milyon lira ihracat yaptığımızda karda olmuş oluruz. Biz bu strateji ile bir çok ülkede büyükelçilikler kuruyoruz ve vizeleri kaldırıyoruz. "

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, makro ekonomik plan içinde Konya'nın da öneminin büyük olduğunu belirterek, sanayi, enerji ve tarımda önemli yatırımlara devam ettiklerini belirtti. Davutoğlu, Ankara- Konya arasındaki hızlı trenin Antalya'ya bağlanacağını ve bunun iç turizmin gelişmesinde önemli etken olduğunu söyledi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'da Konya'daki en büyük soruun su sorunu olduğunu belirterek, " Her ne kadar KOP ile Konya Ovası, sorunu çözülmeye devam etse de tarımsal sulamada sorunlar devam ediyor" dedi.

Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk da Türkiye'nin tarım sektörünün ekonomide çok önemli bir yerinin olduğunu ve bunu geliştirmek için kendi üzerlerin düşen görevleri yerine getirdiklerini, tarım ve hayvancılık üzerine yeni yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ziyaret sırasında Devlet Demiryoları'ndan emekli 93 yaşındaki Mustafa Özbilgiç de 1939 yılında aldığı harekat kursu sertifasını Bakan Davutoğlu'na gösterdi. Konya Ampute Futbol Takımı da treni ziyaret etti.

Hürriyet Hakkımız Treni'ne çocuklar da ilgi gösterdi. Çocuklara deprem simülasyonu ile depremde nasıl korunulacağı anlatıldı. Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu da 'Nasreddin-İnadın Sonu' oyunu ile cocuklara ve ailelerine coşkulu anlar yaşattı.

TY, AG - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hürriyet Treni Konya'da Coşkuyla Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement