Hüseyin Yazır Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hüseyin Yazır Anıldı

Hüseyin Yazır Anıldı

Hüseyin Yazır ölümünün 33. yıl dönümünde Keşan Belediyesi'nin düzenlediği törenle mezarı başında anıldı.

23.01.2012 11:48

Keşan'ın eski belediye başkanlarından merhum Hüseyin Yazır ölümünün 33'üncü yıldönümünde 22 Ocak 2012 Pazar günü Keşan Belediyesi'nin düzenlediği törenle mezarı başında anıldı.

Tepe Mezarlık'ta düzenlenen ve saat 13.00'te başlayan anma törenine CHP Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan, Kemal Değirmendereli,Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İl Genel meclis Üyesi Abdülaziz Çıkıkçı, DP İlçe Başkanı Bülent Kumkale ve Yönetim Kurulu üyeleri, DSP Yönetim Kurulu üyeleri ve Yazır'ın yakınları katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 25 yıl belediye başkanlığı yapmış Hüseyin Yazır'ın Keşan'a çok büyük hizmetler yaptığını belirterek "Bugün belediyemizin 9'uncu başkanlığı yapmış olan merhum Hüseyin Yazır'ın mezarı başında 33'üncü ölüm yıldönümünde anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Uzun seneler Keşan Belediyesi'ne hizmetleri geçmiş bir büyüğüm olarak,değerli yakınlarına teşekkür ediyorum. Belediye olarak merhum belediye başkanımızın mezarını onardık ve daha iyi bir hale getirdik. Kendisi 25 yıl belediye başkanlığı yapmış. Mekanı cennet olsun. Keşan'a çok büyük hizmetleri geçmiş bir şahsiyet.Allah inşallah bizlere de böyle anılmayı nasip etsin"dedi.

Anma töreninde hoca Salim Akın tarafından okunan duanın ardından, anma töreni sona erdi.

Hüseyin Yazır 1949 yılında yapılan ara seçimde DP'den belediye başkanı seçilmiş ve görevini 1960 yılına kadar sürdürmüştü. Daha sonra 1963 yılında yeniden AP'den belediye başkanı seçilen Yazır, 1973 yılına kadar görevini sürdürmüştü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hüseyin Yazır Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement