İdil Kuyumcu Cinayeti ile İlgili Korucubaşı ve 1 Korucu Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

İdil Kuyumcu Cinayeti ile İlgili Korucubaşı ve 1 Korucu Tutuklandı

İdil Kuyumcu Cinayeti ile İlgili Korucubaşı ve 1 Korucu Tutuklandı

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde geçen ay evinin önünde altın dolu çantaları gasp edilen 24 yaşındaki kuyumcu Osman Hacı Muratoğlu'nun öldürülmesi ile ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 1 korucubaşı ve 1 korucu tutuklandı, 6 kişi serbest bırakıldı.

14.07.2015 12:57

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde geçen ay evinin önünde altın dolu çantaları gasp edilen 24 yaşındaki kuyumcu Osman Hacı Muratoğlu'nun öldürülmesi ile ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 1 korucubaşı ve 1 korucu tutuklandı, 6 kişi serbest bırakıldı.İdil İlçesi'nde kuyumculuk yapan Osman Hacı Muratoğlu geçen ay işyerini kapattıktan sonra Atakent Mahallesi'ndeki evinin önünde, kimliği belirlenemeyen kişilerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateşle öldürüldü ve 2 çanta dolusu altını gasp edildi. Kaçan saldırganları bulabilmek için Şırnak Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri kapsamlı soruşturma başlatarak olay ile ilgili 1'i korucubaşı, 2'si köy korucusu 8 kişi gözaltına aldı. İdil Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade işlemi için Şırnak Barosu avukat tayin etmeyince Mardin Barosu'ndan gelen avukatlar nezaretinde sorgulanan sanıklardan 4'ü serbest bırakılırken, 4'ü tutuklama istemiyle İdil Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Dün akşama kadar süren yargılama sonucu kuyumcu cinayete ile ilgili korucu başı Nevzat İş ve köy korucusu Ferhat Aslan tutuklandı. 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Korucubaşı Nevzat İş'in mahkemede suçunu itiraf ettiği, kendisine Suriyeli 2 kişinin daha yardım ettiğini ve bunlarında yurt dışına kaçtığını söylediği belirtildi. İdil Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Nevzat İş ve Ferhat Aslan, cezaevine gönderilirken, savcılık sanıklara devlet tarafından verilen silahların olayda kullanılıp kullanılmadığının tespiti için incelenmesine karar verdi.

AVUKATLAR SAVUNMAK İSTEMEDİ

İdil'de kuyumcu Osman Hacımuratoğlu'nun 16 Haziran'da evinin önünde silahlı saldırıya uğrayıp yaşamını yitirmesi ve saldırganların altın ve para dolu iki çantayı gasp etmesi büyük tepkilere neden olmuştu. İlçe sakinleri, failllerin yakalanması için defalarca ilçe emniyet müdürlüğüne yürüyüşler düzenledi. Saldırı ile ilgili 8 kişinin gözaltına alınmasından sonra ilçede bulunan 13 avukat sanıkları sorgulanmasına girmek istemeyince Şırnak Barosu'ndan avukat istenmiş ancak, baro da avukat görevlendirmemişti. Bunun üzerine Mardin Barosundan avukatlar nezaretinden sorguları yapılmıştı.

VALİLİK: GASP EDİLEN ALTINLAR ELE GEÇİRİLDİ

Şırnak Valiliği, İdil İlçesi'nde öldürülen kuyumcu Osman Hacı Muratoğlu cinayetiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada kuyumcunun gasp edilen altınlarının ele geçirildiğini belirtti. Muratoğlu'nun öldürümesiyle ilgili 11 Temmuz günü İdil ve Mardin'in Midyat İlçesi'nde tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendiği ve 8 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "Yakalanan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda; maktulden gasp edildiği değerlendirilen 77 adet yüzük, 6 adet set gerdanlığı,16 adet bilezik,10 adet madalyon zinciri, 3 çift küpe, 2 adet kolye uçlu zincir, 1 adet tek küpe, 4 adet bileklik, 1 adet oksitlenmiş bileklik, 1 adet küçük el çantası içinde cüzdan, banka dekontları, 3 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah, bu silaha ait 17 adet şarjör, 352 adet mermi, 61 adet boş kovan, 3 adet ruhsatsız av tüfeği ve 1 adet otomatik av tüfeği ele geçirilmiştir."

Açıklamada, İdil Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatları doğrultusunda yakalanan şahıslardan 4'ü ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını, 4'ünün ise mevcutlu olarak hazır bulundurulması istenildiği ifade edilerek, mahkemeye sevk edilen ve olayın faillleri olduğu belirtilen 2 kişinin tutuklandığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İdil Kuyumcu Cinayeti ile İlgili Korucubaşı ve 1 Korucu Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement