İhh ve Memur-Sen'den Gazze Protestosu - Son Dakika
Güncel

İhh ve Memur-Sen'den Gazze Protestosu

İhh ve Memur-Sen\'den Gazze Protestosu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı ve Memur-Sen’in organizasyonuyla toplanan binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını yürüyüşle protesto etti.

17.07.2014 20:14

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı ve Memur-Sen'in organizasyonuyla toplanan binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını yürüyüşle protesto etti.

İHH ve Memur-Sen tarafından organize edilen yürüyüşe katılan binlerce kişi Taksim Tünel Meydanı'nda toplandı. Grup, "İsrail sanık sandalyesinde", "Kahrolsun İsrail", "Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz", "İsrail ölüm kusuyor, insanlık neden susuyor" pankartları açtı. Ardından yürüyüşe başlayan ve aralarında kadın ve çocukların da yer alan binlerce kişi, "Katil İsrail hesap verecek", "İsrail yıkılsın, Filistin'e özgürlük", " Hamas'a selam, direnişe devam", "Filistin halkı yalnız değildir" ve "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları atarak tekbir getirdi. Sloganlar atarak ilerleyen grup, yürüyüşü Galatasaray Lisesi önünde sonlandırdı. Burada basın açıklaması yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in protesto için toplandıklarını, bu protestonun İsrail'e cevap niteliğinde olduğunu belirtti. İlerleyen günlerde İsrail'i çok daha büyük kalabalıklarla protesto edeceklerini ifade eden Yıldırım, "İsrail, dünyanın her yerinde protesto ediliyor. İsrail, her geçen gün yalnızlaşıyor. Filistin'de kadın ve çocukları vurmakla kendi sonunu hazırladı. İsrail'i protesto eden kalabalıklar her geçen gün artacak, malları boykot edilecek. Cumartesi günü de İsrail Başkonsolosluğu önünde bir eylem yapacağız" dedi.

Yürüyüşe, Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Durali Baki, Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkan Vekili Furkan Kayaduman ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhh ve Memur-Sen'den Gazze Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement