İhsan Akın Kaliteli ve Verimli koç Katımını Destekliyor - Son Dakika
Güncel

İhsan Akın Kaliteli ve Verimli koç Katımını Destekliyor

İhsan Akın Kaliteli ve Verimli koç Katımını Destekliyor

Süleyman Kara doğan gibi iyi damızlık koç kullanmak gerektiğini ve koç projesine herkesin destek olmasını istedi.

15.10.2012 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı ihsan AKIN kaliteli ve verimli hayvan ırklarının artması için Yazıhan kömüş han köyünde verimi yüksek koç katımı yapan yetiştiricimiz Süleyman kara doğan gibi iyi damızlık koç kullanmak gerektiğini ve koç projesine herkesin destek olmasını istedi.

Yaylalarında inerek köylerinde ikamet eden yetiştiricilerimiz koç katımına ekim ayı itibarı ile başlamışlardır, kaliteli ve en verimli koçları kullanmaya çalışan bir yetiştiricimizin köyünde bulunduğu arazisindeyiz. bu ara dönem yaylada indikleri buraları kullandıkları dönemdir.

Bu anlamda et ve süt verimi yüksek en iyi kuzuyu alabilmek için en iyi koçuda kullanmak gereklidir, burada verim gücü en yüksek koç kullanan bu yetiştiricilerimize gelince karlılık için en doğru işi yapmaktadırlar,

Bizler birlik olarak bu koç projelerinin ne kadar önem arz ettiğinin bir daha altının çizilmesi gerektiğini söylüyoruz, çünkü küçükbaşta verimliliğin önemi buna bağlıdır ve yerel yöneticilerin bu ve benzer projelere destek vermesi üretimin artması için zorunlu hale gelmiştir, nedeni ise ne kadar kaliteli koçunuz varsa üretim kalitesi o kadar yüksek oluyor ileriye yönelik kuzu, dişi ve erkek damızlıkların kalitesi artar.

Bizim burada yetkili ve yetiştiricilerimizden isteğimiz bizlerle sürekli irtibatlı olup hem teknik anlamda hem pratik anlamda hem de veteriner hizmetleri noktasında ve ayrıca tüm konularda kendilerine destek olmak herkesin imkanları doğrultusunda üretimin çıtasını biraz daha yükseltmek ve Malatya il hudutlarındaki hayvan sayısını arttırarak kırsaldaki göçün önüne geçmektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İhsan Akın Kaliteli ve Verimli koç Katımını Destekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement