Ilısu Barajı'nda Haziranda Su Tutulacak - Son Dakika
Güncel

Ilısu Barajı'nda Haziranda Su Tutulacak

Batman Valisi Ahmet Deniz, "Haziran ayı itibariyle Ilısu Barajı'nda su tutulmaya başlanacak.

17.05.2018 19:07

Batman Valisi Ahmet Deniz, "Haziran ayı itibariyle Ilısu Barajı'nda su tutulmaya başlanacak. Onun için bir an önce Hasankeyf'teki işlerimiz bitsin istiyoruz, inşaatlar bir an önce bitsin, insanlarımız bir an önce yeni yerleşim yerlerine taşınsın, alt yapı sorunları birsin istiyoruz." dedi.

Vali Deniz, Hasankeyf ilçesini ziyaret ederek mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Hasankeyf Kaymakamlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Deniz, yeni Hasankeyf'in bir an önce bitmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Ilısu Barajı'nda haziran ayından itibaren su tutulmaya başlanacağını anımsatan Deniz, şunları kaydetti:

"Haziran ayı itibariyle Ilısu Barajı'nda su tutulmaya başlanacak. Onun için bir an önce Hasankeyf'teki işlerimiz bitsin istiyoruz, inşaatlar bir an önce bitsin, insanlarımız bir an önce yeni yerleşim yerlerine taşınsın, alt yapı sorunları birsin istiyoruz. Yeni okullar yapılacak, yeni konutlar yapılacak. Hastanenin malzemelerinin alımı için ihale süreci yakın zamanda başlıyor. Alım işleri bitince çok kısa sürede inşallah hastane de açılacak. YÖK tarafından Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu kabul edildi. Önümüzdeki yıl itibariyle öğrenci alımına ada başlanacak. Hasankeyf yeni konseptiyle butik, güzel bir ilçe olacak. Su ile bütünleşecek, kültür adasıyla, kültürel varlıkların taşınmasıyla daha derli toplu modern bir ilçe olacak. Buranın mimarisine uygun 720 konut temmuz ayı gibi bitecek."

Halka en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını belirten Deniz, huzur olunca her şeyin kendiliğinden geliştiğini söyledi.

"Önemli olan birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak." diyen Batman Valisi Deniz, "Huzur olunca hizmetler daha hızlı geliyor. Herkes daha şevke ve aşkla çalışıyor. Onun için muhtarlarımıza görev düşüyor. Birliğimize, beraberliğimize sahip çıkacağız. Bu dönemde buna ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"Önce topraklarını aldılar şimdi de canlarını"

İsrail askerleri tarafından Filistin'de 60 Filistinlinin şehit edildiğini anımsatan Vali Deniz, şöyle devam etti:

"İki gün önce İsrail, 60'ı aşkın Filistinli kardeşimizi şehit etti. Önce topraklarını aldılar şimdi de canlarını alıyorlar, katlediyorlar. Bunu niye yapıyorlar; çünkü bunları destekleyen medeni dediğimiz ülkeler var, onlar çanak tutuyor. Bize saldırmalarının nedeni de bu. 30-40 yıldır terör örgütü PKK'yı destekleyenler de bunlar, FETÖ'yü destekleyenler, DEAŞ'ı üretenler de bunlar. Dertleri, asıl hedefleri Türkiye."

"Çok hassas bir süreçten geçiyoruz"

Türkiye'nin, İslam coğrafyasında liderlik yapabilecek tek ülke olduğunu ifade eden Deniz, "Bizi bizden daha iyi biliyorlar, derinliğimizi, gücümüzü, geçmişimizi çok iyi analiz ediyorlar. Bize düşen sarılacağız. 15 Temmuz'da şehit olma pahasına meydanlara çıkan vatandaşlarımız gibi, nasıl Çanakkale'de Batmanlısı, Diyarbakırlısı, Erzurumlusu, Trabzonlusu, Karslısı, Mersinlisi, Şamlısı, Haleplisi yan yana vatan toprağını korudular. Vatan toprağı için şehit olmuş insanlarımız yatıyor orada." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin çok hassas bir süreçten geçtiğini belirten Deniz, toplum olarak terör örgütlerine geçit verilmeyeceğini söyledi.

Yıllardır Türk-Kürt çatışması çıkartılmaya çalışıldığının altını çizen Vali Deniz, şöyle devam etti:

"Terörle iltisaklı olan, teröre bulaşan herkesi reddedeceğiz, lanetleyeceğiz, 'düşün yakamızdan' diyeceğiz. Başka çaresi yok. Herkes daha dikkat etmek zorunda, başka çaremiz yok. Yıllardır, 'Türk-Kürt' savaşı çıkarır mıyız.' diye bütün hedef ve planlarını bunun üzerine kurdular. Millet bu oyunu gördü ve bozdu. Suriye'de bombalar yağıyor, orada ne Kürt kaldı ne Türkmen kaldı ne Arap kaldı ne Sünni kaldı ne Şii kaldı vatan kalmadı orada. Vatan olmayınca hiç bir şeyin kıymeti yok. Son yıllarda ekonomik olarak da saldırı altındayız. 'Biz kardeşiz, biriz, beraberiz' diyerek hep beraber birbirimize sarılacağız. Her yerde haykıracağız, nifak tohumu atmak isteyenlere de artık 'yakamızdan düşün' diyerek karşı çıkacağız. Kimsenin bu bölgenin huzurunu kaçırmaya hakkı yok."

Ilısu Barajı\'nda Haziranda Su Tutulacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ilısu Barajı'nda Haziranda Su Tutulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement