İnfaz ve Koruma Memurlarının Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

İnfaz ve Koruma Memurlarının Öldürülmesi

İnfaz ve Koruma Memurlarının Öldürülmesi

Sincan'da cezaevinde çalışanları taşıyan servis otobüsünde öldürülen infaz ve koruma memurlarından Mustafa Halıcı'nın (28) cenazesi, Çorum'un İskilip ilçesinde toprağa verildi.

23.01.2013 13:27

Sincan'da cezaevinde çalışanları taşıyan servis otobüsünde öldürülen infaz ve koruma memurlarından Mustafa Halıcı'nın (28) cenazesi, Çorum'un İskilip ilçesinde toprağa verildi.

Ankara 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda görev yapan infaz ve koruma memuru Emre E. tarafından dün sabah saatlerinde servis otobüsünde silahla vurularak öldürülen infaz ve koruma memurlarından Mustafa Halıcı'nın cenazesi, dün akşam saatlerinde Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personeli Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından memleketi Çorum'un İskilip ilçesine getirildi.

İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi morgundan sabah saatlerinde alınan Halıcı'nın cenazesi, Ulaştepe Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından genç infaz koruma memurunun Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla Büyük Cami'ye getirildi.

Halıcı'nın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gülbaba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Halıcı'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Mermerci, Çorum Valisi Sabri Başköy, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Erhan Polat, İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Numan Sezer, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Çorum Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Şengül, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Tahsin Yılmaz, Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Ankara 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda görev yapan personel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze sırasında Halıcı'nın yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, baba Osman Halıcı'nın, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildiği gözlendi.

Bu arada 3 yıllık evli olduğu öğrenilen Halıcı'nın daha önce Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda görev yaptığı, 5 aylık hamile eşi Ezgi Halıcı'nın (26) ise İskilip ilçesindeki bir banka şubesinde şef olarak görevli olduğu öğrenildi. Ezgi Halıcı'nın Çorum merkeze atanamaması nedeniyle eşi Mustafa Halıcı ile birlikte aynı yerde görev yapabilmek için yaklaşık 3 ay önce Ankara'ya tayin oldukları öğrenildi.

-Olay-

Sincan Cezaevi'nde görevli infaz ve koruma memuru Emre E, dün sabah saatlerinde, Sincan Cezaevi servis otobüsündeki mesai arkadaşlarına tabancayla ateş etmiş, olayda Ali Duran, Çelebi Algül, Mustafa Halıcı olay yerinde hayatını kaybetmişti. Bir bankada görevli Ali Duran'ın eşi Seda Duran'da ağır yaralanmıştı.

Saldırıdan sonra kaçan Emre E. kısa sürede yakalanmıştı.

Muhabir: Gazi Nogay/ İsmail Çimen

Yayıncı: Orhan Topal - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnfaz ve Koruma Memurlarının Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement