İngiliz Parlamentosu'nda Tıp Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Güncel

İngiliz Parlamentosu'nda Tıp Bayramı Kutlaması

İngiliz Parlamentosu\'nda Tıp Bayramı Kutlaması

İngiliz Parlamentosu'nda Tıp Bayramı kutlaması İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği (ITSEB) 14 Mart Tıp Bayramı'nı İngiliz Parlamentosu'nda düzenlediği etkinliklerle kutladı.

14.03.2015 10:32

İngiliz Parlamentosu'nda Tıp Bayramı kutlaması

İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği (ITSEB) 14 Mart Tıp Bayramı'nı İngiliz Parlamentosu'nda düzenlediği etkinliklerle kutladı.

Son üç yıldır 14 Mart Tıp Bayramı Londra'da kutlayan ITSEB'in etkinlik programı, Westminter Parlamento binasında gerçekleştirilen seminerle başladı.

Southgate milletvekili David Burrowes'un ev sahipliği ve moderatörlüğünü üstlendiği toplantıda ilk olarak Acıbadem Üniversitesi'nden yardımcı doçent doktor Ertuğrul Eryılmaz Lösemi hastalığı konusunda bir sunum yaptı. Daha sonra Dr Naim Kadıoğlu meme kanseri, Profesör Dr Reha Yavuzer plastik cerrahi ve Psikiyatrist Dr Rabia Bilici de uyuşturucu kullanımı konulu birer sunum gerçekleştirdiler.

Dr Julian Müller'in de İngiltere sağlık teşkilatı NHS ve Türk sağlık sistemini karşılaştırdığı seminere Lordlar Kamarası Lideri Barones Stowell'de katılarak bir konuşma yaptı. Türk doktorların denklik ve vize sorunlarını ilettikleri Stowell, söz konusu sıkıntıları hükümet nezdinde ilgili mercilere aktaracağı sözünü verdi.

Haringey Belediye Başkanı Kaushika Amin ve meclis üyelerinin yanısıra Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay ve kurum yöneticilerinin aralarında bulunduğu bir izleyici grubunun takip ettiği toplantıda Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar da söz aldı. ITSEB etkinliği için Türkiye'den davet edilen rektör ve doktorlardan oluşan sekiz kişinin vize problem yaşadıkları için gelemediklerini hatırlatan Yorulmazlar, profesyonel meslek sahiplerine uygulanan vize uygulamalarının esnetilmesi çağrısında bulundu.

Konuşmasında, İngiltere'de yaşayan Türk toplumunun sağlık alanında daha fazla desteğe ve Türk doktorlara ihtiyaç duyduğunu da kaydeden Başkonsolos, ITSEB'in bu konudaki çalışmalarını desteklediklerini vurguladı.

Milletvekili David Burrowes da doktor ve profesyonellerin İngiltere vizelerinin kolaylaştırılması için Home Office nezdinde çalışmalar yürütmeye devam ettiğini belirterek, İTSEB'in bu konuda politika belirleyici etkiye ulaştığını; vize konusundaki uygulamaların kısa sürede yumuşamasını beklediğini söyledi.

ITSEB'in düzenlediği Tıp Bayramı kutlamaları, akşam saatlerinde verilen bir resepsiyonla devam etti. İngiltere'de ve Türkiye'de görev yapan doktorların yanısıra Almanya gibi ülkelerden gelen uzmanların da aralarında bulunduğu 150 dolayında davetlinin hazır bulunduğu resepsiyon geç saatlere kadar devam etti. Farklı yerlerde görev yapan doktorların tanıştıkları bir network etkinliğine dönüşen etkinlikte, Londra'da bulunan Great Ormond Çocuk Hastanesi'ne de 3 bin sterlin bağışta bulunuldu. Bağış çekini hastane vakfının yöneticilerine teslim eden ITSEB Başkanı Dr Ali Demirbağ, söz konusu yardımı elde ettikleri gelirlerin yanısıra Kuzey Londra'da faaliyet gösteren Türk işletmelerinin sundukları desteklerle sağladıklarını belirtti. Bu sene kutlamaların ana temasının uyuşturucu kullanımı ve lösemi hastalığı olduğunu belirten Demirbağ, bu konuda toplumsal bir duyarlılık yaratmak ve yetkililerin dikkatini bu konulara çekmek istediklerini vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiliz Parlamentosu'nda Tıp Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement