İngiltere Başbakanı Cameron'dan "İnternet Güvenliği" Zirvesi - Son Dakika
Güncel

İngiltere Başbakanı Cameron'dan "İnternet Güvenliği" Zirvesi

İngiltere Başbakanı Cameron\'dan "İnternet Güvenliği" Zirvesi

Cameron: "Google ve Microsoft ile yakından çalıştık ve çocuk istismarıyla ilgili içerikleri önlemede büyük ilerlemeler kaydettik"

18.11.2013 20:02

İngiltere Başbakanı David Cameron, çocuk istismarını önleme amaçlı internet güvenliği zirvesine ev sahipliği yapıyor.

İngiltere Başbakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Cameron'ın, internet hizmet sağlayıcıları, arama motorları ve polis ajanslarının şimdiye kadar çocukların internetteki zararlı içeriklerden korunması için attığı adımlardan duyduğu memnuniyeti dile getireceği" kaydedildi.

Başbakanlık, "Google" ve "Microsoft"un şimdiye kadar arama motorlarında önemli değişiklikler yaptığını vurgulayarak, bunlar arasında çocuk istimarıyla ilgili videoların yasaklanmasının da yer aldığını kaydetti.

Cameron konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Temmuz ayından bu yana çocukların internetteki yasa dışı içeriklerden korunması için önemli ilerlemeler kaydedildiğini" belirterek, "O zaman, pazarın yüzde 95'ini elinde tutan Google ve Microsoft gibi şirketler, arama sonuçların engellenmesinin mümkün olmayacağını söylediler. Bunun internet kurallarına aykırı olduğunu savundular. Bunu o zaman da kabul etmedim, şimdi de kabul etmiyorum. Nisan ayından bu yana Google ve Microsoft ile yakından çalıştık ve çocuk istismarıyla ilgili içerikleri önlemede büyük ilerlemeler kaydettik" ifadelerini kullandı.

Yeni önlemler çerçevesinde sadece Birleşik Krallık'ta değil, tüm dünyada çocuk istimarına yol açabilecek görsellerin aranması halinde, engelleme ile karşılaşılacak ve çocuk istimarının yasadışı olduğuna dair uyarılar konulacak. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Başbakanı Cameron'dan 'İnternet Güvenliği' Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement